Primăria Constanța îi consultă pe locuitorii orașului în privința modalității prin care Cazinoul ar treabui reabilitat, dar și asupra destinației de bază a monumentului lăsat în paragină de 10 ani. Cazinoul este acum preluat de Companiei Naționale de Investiții (CNI), care dispune de fonduri dar, din cauza licitațiilor repetate, nu poate începe lucrările de reabilitare.
Începând de astăzi până în data de 28 februarie, Primăria cere părerea constănțenilor despre Cazinou, clădirea emblemă a orașului. “CNI a licitat de trei ori, vedem că acest proces de a contracta pe cineva care să se ocupe de restaurarea Cazinoului durează mult și atunci îi întrebăm pe constănțeni, ce facem, mergem în continuare către CNI, cu bani de la bugetul de stat sau, dacă sunt de acord, să ne împrumutăm ca oraș și să ne apucăm noi comunitatea”, a anunțat, astăzi, primartul Decebal Făgădău.
Constănțenii vor fi întrebați și asupra destinației și când doresc să fie deschis Cazinoul, pe durata verii sau tot timpul anului. “Îi întrebăm dacă sunt de acord ca în Cazinou să fie inserate funcțiuni generatoare de venituri astfel încât clădirea să se autosusțină sau măcar să genereze o cheltuială cât mai mică pentru comunitate. Le cerem părerea despre ce destinație de bază și-ar dori să aibă Cazinoul, sală expozițională, sală de concerte, de proiecții cinematografice, de întâlniri și vor putea fi alese câte două funcțiuni”, a explicat primarul.
Dacă ar fi după Decebal Făgădău,“cel mai mult mi-ar conveni să facem un grup de lucru comun CNI și municipalitate și să lucrăm după un calendar accelerat, sumele există, sunt prinse în bugetul CNI, nu văd de ce nu am merge pe această linie. E opinia mea”. Între timp, până încep lucrările de reabilitare, se efectuează lucrări de conservare, geamuri înlocuite, fisuri astupate etc urmând ca până în data de 1 Decembrie, Cazinoul să fie îmbrăcat într-un meash pe care să se găsească fațada inițială. Iar dacă locuitorii vor dori ca primăria să preia Cazinoul împrumutul ar fi de cel puțin 10 milioane de euro.