Comuniştii se ascund de investigatorii UE

Revista presei.

Ziua

Comuniştii se ascund de investigatorii UE

Reprezentantii puterii de la Chisinau n-au vrut sa se intalneasca cu delegatia Parlamentului European din care face parte si Marian Jean Marinescu.

Autoritatile de la Chisinau nu doresc sa se intalneasca cu delegatia Parlamentului European venita sa investi-gheze acuzatiile de fraudare a alegerilor si de rele trata­mente aplicate protestan­tilor retinuti. Comunistii de la Chisinau nu doresc sa aiba de a face cu delegatia legislativului european cel mai probabil datorita faptu­lui ca din aceasta delegatie face parte europarlamen­tarul roman Marian Jean Marinescu (PPE, PD-L).

Libertatea

Băsescu îl «înţeapă» pe Boc

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Cluj, unde a participat la Congresul UDMR, că “partidele aflate la putere ar trebui să mai reflecteze asupra ordonanţei privind schimbarea şefilor instituţiilor descentralizate”.

Este vorba despre Ordonanţa adoptată miercuri de Guvern, prin care mii de directori de şcoli, vămi, sau ai altor structuri deconcentrate au fost demişi, iar în 30 de zile urmează să se organizeze concursuri de ocupare a posturilor.

Jurnalul Naţional

Criza nu se caută pe mobil

După o perioadă în care au fost în topul traficului pentru operatorii de telefonie, tonurile de apel şi wallpaper-urile nu mai sunt la modă, fiind înlocuite în preferinţe de alte oferte de conţinut.

Un alt insucces în portaluri este înregistrat şi de criza economică în sensul în care informaţiile de acest tip nu îi impresionează pe utilizatorii celularelor. Din clipa în care a izbucnit oficial criza mondială, ştirile economice au dobândit o mai mare atenţie, fie că era vorba de publicaţii tipărite, tv sau internet. Sau cel puţin aşa arătau diverse statistici şi sondaje de profil realizate şi în România.

Adevărul

Georgia, ultima frontieră a Europei

În multe privinţe, Georgia se aseamănă cu România de la începutul anilor '90. Aceleaşi lumi paralele ale celor avuţi şi ale celor săraci, aceleaşi semne ale modernizării de tip occidental. Dar şi aceeaşi dorinţă de a ieşi din „zona gri” şi de a adera la spaţiul euroatlantic.

Georgia se mândreşte cu faptul că este cea mai prooccidentală dintre fostele republici sovietice, exceptând, desigur, statele baltice. Iar semnele rusificării, atât de evidente pentru cel care trece dincolo de Prut, ca să nu mai vorbim de Transnistria, sunt aproape absente în Georgia.

România Liberă

Comunicatiile au cazut pe scara Richter

In Romania, de la isteria telefoniadei cauzate de un banal cutremur pana la un blocaj major al liniilor fixe si mobile este un pas infim.

Grav nu este ca oamenii n-au mai putut afla imediat cum au suportat rudele cutremurul, avertizeaza specialistii, ci faptul ca serviciul 112 nu a mai putut fi apelat sau ca toate statiile seismice si sistemele de avertizare seismica din Romania functioneaza pe linii de comunicatii comerciale. De ce? Pentru ca liniile dedicate sau prin satelit costa prea mult. In timp ce ministrul de Interne, Dan Nica, a ordonat o ancheta la companiile de telecomunicatii, pentru a afla cauzele blocajului, reprezentantii firmelor de telecom dau vina pe suprasolicitarea retelelor de catre abonati. Gândul

Locatari mândri de blocurile lor cu bulină roşie

„S-a legănat patul şi atât. Şi am auzit un fâşâit slab de afară. Eu mă uitam la un film poliţist. Imediat, m-a sunat verişoara de la Timişoara să-mi spună că cică a fost cutremur. Cutremur? Hm, eu nici nu-mi dădusem seama. M-am pus în pat şi am continuat să-mi văd filmul”, povesteşte pensionara Olimpia Bicleanu.

Locuieşte într-un bloc cu bulină roşie din 1935, pe Magheru 27, la etajul 7. Blocul nu a fost consolidat niciodată, are pereţii jupuiţi pe alocuri, ceva crăpături, multe grinzi de susţinere şi ziduri foarte groase. Pensionara a fost medic-şef iar acum, la 84 de ani, are la fel de mult sânge rece ca în tinereţe. Stă aici de 20 de ani şi de abia acum şapte ani a aflat că blocul stă să se prăbuşească la primul mare cutremur.