Autoritatea americană de reglementare a valorilor mobiliare l-a interogat luna trecută pe patronul Tesla și SpaceX, Elon Musk, după acesta și-a exprimat îndoielile cu privire la posibilitatea de a continua achiziția de 44 miliarde de dolari a Twitter, pe o rețea de socializare. Se urmărește dacă prin intențiile sale declarate public, șeful tesla a indus în eroare piața.
Musk a menționat atunci că este îngrijorat în legătură cu potențialul număr de utilizatori falși de pe platformă.
Elon Musk preciza în postarea luată în vizor de agenția americană de control că „afacerea nu poate merge mai departe”, până când Twitter nu va furniza mai multe date despre modul în care compania a gestionat conturile false.
Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) a urmărit declarațiile lu Musk cu privire la afacere, sporind presiunea asupra deținătorului Tesla, care, din anul 2018, a fost implicat a fost implicat într-o dispută cu agenția din cauza tweet-urilor sale despre Tesla.
Mai multe anchete sunt deschise împotriva lui Elon Musk, potrivit documentelor depuse în instanță.
SEC a precizat în scrisoare că a încercat să discute cu consilierul juridic al lui Musk în legătură cu tweet-ul din 17 mai, dar nu a primit un răspuns un timp îndelungat. De asemenea, agenția a explicat că dacă Elon Musk nu va accepta să răspundă, ar putea decide să facă publică toată corespondența, inclusiv scrisoarea.
La rândul lor, avocații patronului Tesla au spus într-o scrisoare din 7 iunie că tweet-ul nu a avut precizări suplimentare, deoarece planurile miliardarului nu s-au schimbat de la acel moment.
Avocații specializați în valori mobiliare au declarat că se așteaptă ca SEC să analizeze cu atenție declarațiile publice făcute de Elon Musk cu privire la tranzacție, pentru a evalua dacă acesta a indus în eroare piața prin intențiile sale, potrivit Mediafax.
Musk renunță la cumpărarea Twitter
Elon Musk, a informat Twitter că reziliază acordul încheiat cu consiliul de administraţie pentru achiziţionarea reţelei sociale din cauza informaţiilor „false şi înşelătoare” despre companie.
Într-o scrisoare publicată de jandarmul bursier american, avocaţii săi menţionează că Twitter nu şi-a respectat angajamentele asumate în acord, neoferind toate informaţiile solicitate cu privire la numărul de conturi false şi de spam.
Elon Musk a cerut în mod repetat informaţii începând din 9 mai, aproximativ o lună după ce a înaintat oferta de achiziţionare a Twitter, pentru a evalua cât de multe dintre cele 229 de milioane de conturi ale companiei sunt false, informează Agerpres.