Comedia romantică Oh, Ramona a provocat primele reacții la scurt timp după ce a devenit disponibilă în 190 de țări, prin intermediul platformei Netflix. „Mi-a venit să plâng”.
Filmul regizat de Cristina Iacob a reușit să stabilească recorduri de neimaginat în cinematografe, în cele 12 săptămâni în care a tot rulat pe marile ecrane din România. Acum, la doar câteva zile de la lansarea pe cunoscută platformă globală Netflix, apar și primele reacții din partea actorilor și a regizorului.
„Sunt extrem de onorat, platforma asta a crescut enorm de mult în ultimul timp şi nu că nu m-aş fi gândit niciodată că o să joc în genul ăsta de film şi că o să ajung aici. Cumva pare că e o chestie super-departe...şi nu e. Sunt extrem de bucuros. Când am aflat mi-a venit să plâng”, au fost declarațiile protagonistului Bogdan Iancu.
După care a adăugat: „Deci am vreo două video-uri cu un milion de vizualizări”, atunci când vloggerița Mimi și Andrei Ciobanu i-au spus că, pe canalele lor de youtube, toate materialele cu el au ajuns la un milion de vizualizări.
La rândul ei, Cristina Iacob, regizorul acestei povești s-a declarat extrem de emoționată.
„Mă bucur să ştiu că filmul ajunge în toată lumea, la toţi adolescenţii, în toate limbile lumii, pentru că acest film l-am facut despre şi pentru ei. Netflix asta reuşeşte să facă, să ajungă, fără bariere de timp şi spaţiu, în casele tuturor”, a afirmat aceasta.
„Mi se pare ceva incredibil şi mă bucur mult că se întâmpă acest parteneriat cu Netflix, fiindcă în acest moment, în ceea ce înseamnă piaţa de filme pe online, este cel mai fain lucru care ţi se poate întampla. Oricum, mie încă mi se pare de necrezut ca de la o postare pe Facebook acum cinci ani, s-a ajuns astăzi la această discuţie. E un sentiment minunat. Sperăm să se uite cât mai mulţi oameni la el”, a adăugat scenaristul Andrei Ciobanu, care este și autorul cărții după care s-a realizat filmul.
Cartea lui Andrei Ciobanu a fost o sursă de inspirație pentru Cristina Iacob, astfel că a ales-o pentru noul său proiect, care a avut un succes răsunător în România.
„Un film despre noua generaţie de tineri români, dar europeni, globali, care trăiesc – la bine şi la rău – după modele şi stiluri de comportament vestice, indiferent unde s-ar afla. Viaţa lor, a celor din jurul nostru, este pe zi ce trece tot mai occidentală. Produsele pe care le consumăm (inclusiv cele culturale), mentalităţile şi comportamentele, totul se transformă în contextul globalizării. Până şi vocabularul, tot mai romglez, ne arată forţa acestui fenomen. Pot fi de acord sau nu, însă trebuie să depun mărturie prin film despre epoca în care trăim”, declara în momentul lansării regizorul.