Zeci de elevi, batjocoriți și puși în pericol de directoarea liceului. Scandal în Învățământ

Zeci de elevi, batjocoriți și puși în pericol de directoarea liceului. Scandal în ÎnvățământElevi. Sursa foto: Dreamstime

Zeci de elevi din de la Colegiul Pedagogic din Bacău au fost lăsați în frig, la -5 grade, pentru că au întârziat la ore. Părinții sunt revoltați de faptul că directoare ia decizii ce le pune copiilor sănătatea în pericol.

Scandal imens la Colegiul „Ştefan cel Mare” din Bacău, după ce zeci de elevi au fost lăsați în frig pentru că au întârziat la prima oră. Iulian Cristache, președintele Federației naționale a părinților, a declarat că profesorii îi pot sancționa pe tineri prin alte metode și că nu este normal să procedeze așa.

Scandal la Colegiul „Ştefan cel Mare” din Bacău

Acesta consideră că orice părinte s-ar enerva dacă copiii lor ar fi ținuți în frig. El a adus aminte și de profesorii care întârzie la ore.

„Înțeleg că e vorba despre un colegiu care are 1.600 de elevi și doamna directoare dorește să impună o stare de respect, responsabilitate etc. Înțeleg că părinții au fost anunțați că se vor închide porțile întârziaților. Totuși: ce se întâmplă cu elevii care întârzie 100% justificat? Ce se întâmplă cu profesorii care întârzie? Deasupra tuturor întrebărilor... Având în vedere că afară sunt -5 grade, cel puțin din punct de vedere uman nu ai cum să ții copiii afară.

Colegiul din Bacău

Zeci de elevi din Bacău, lăsați în frig pentru că au întârziat. Părinții se revoltă. Sursa foto pedagogicbacau

Putea fi copilul meu sau al dvs., cu toții am lua foc. Un copil căruia îi era foarte frig a simțit nevoia să plece acasă, Doamne ferește să fie accidentat în drumul spre casă. Răspunderea este 100% la nivelul conducerii. Cred că e și penală”, a precizat acesta.

Cum se scuză directoarea colegiului

Directoarea unității de învățământ a spus că toți părinții și elevii știau că în timpul orelor de curs se închid porțile și că există riscul ca tinerii care întârzie să rămână afară.

„Scopul principal al măsurilor este asigurarea siguranței și protecției elevilor colegiului, pe durata programului de școală și reducerea absenteismului, în special la prima oră de curs. Întârzierea elevilor la ore, din motive neîntemeiate (cu precădere la prima oră), afectează calitatea actului educațional, prin întreruperea repetată a lecției”, se precizează în comunicat.

liceu

Zeci de elevi din Bacău, lăsați în frig pentru că au întârziat. Părinții se revoltă, Sursa foto Dreamstime

„Au fost afișate anunțuri de informare privind închiderea porților în timpul orelor de curs, la toate intrările în clădirile școlii și la poartă, atât în exterior, cât și în interior. Subliniem faptul că în prima zi de aplicare a măsurilor, luni, 22 ianuarie 2024, NU au fost probleme sau incidente, dovadă că toți elevii și părinții au fost informați și au respectat regulamentul!”, a mai precizat conducerea liceului.

Trebuie găsită o variantă mai bună

Andreia Bodea, directoarea Colegiului „I.L. Caragiale“ din București, un alt liceu în care se aplică această regulă, că nu este normal să lași elevii în frig și că conducerea liceului trebuie să facă un spațiu călduros pentru cei care întârzie.

„Sigur, să ții copiii în frig este discutabil. Nu sunt de acord cu asta, că au înghețat de frig. Poate conducerea va încerca să găsească o zonă unde copiii să poată sta până se sună de ieșire. Într-adevăr, asta nu este chiar în regulă. Eu sper să nu se renunțe la această regulă, sper să se găsească o variantă ca acești copii să stea undeva. Poate vor găsi o soluție să nu mai stea în frig”, a precizat aceasta.

Elevii nu trebuie să deranjeze orele

Ea a mai spus că orice părinte trebuie să înțeleagă că elevii nu pot deranja ora și pe ceilalți colegi. Aceasta a declarat că tinerii nu pot să vină la școală doar când vor ei și că au nevoie de reguli.

„Școala nu ar trebui să devină un loc unde vin când vreau și plec când vreau. Ideea este însă că nu vrem nicio regulă, vrem să facem de capul nostru, să venim când vrem, într-un total dispreț pe care îl vedem în viața de zi cu zi, nu numai la școală. Îl vedem în general față de orice regulă. Noi cerem școlii să ne educe copiii, să ni-i facă oameni, dar nu-i lăsăm la dispoziție niciun fel de regulă. Orice regulă și orice lucru care se decide le rediscutăm în termeni de discriminare, hărțuire… Este normal să vii la timp la ore. Este normal să nu-ți deranjezi colegii care au ajuns. Este normal să nu deranjezi un profesor care predă”, a mai spus directoarea, potrivit Adevărul.

Ne puteți urmări și pe Google News