X

COD GALEBN de inundaţii menţinut în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi

Autor: Ioana Tomescu / Data publicarii: 14-09-2014 12:09

Hidrologii menţin avertizarea cod galben de inundaţii pe râurile din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi. Avertizarea hidrologică este valabilă în intervalul 14.09.2014 ora 12:00 – 15.09.2014 ora 14:00. De asemenea, începând cu ora 12 a fost ridicat codul galben valabil pentru râurile din judeţele Arad şi Timiş.

Potrivit hidrologilor, în intervalul precizat se pot produce la nivel local scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), afluenţii mici ai Dunării din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi, Blahniţa şi Drincea (judeţul Mehedinţi) şi afluenţii Motrului din judeţul Mehedinţi.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe afluenţii mici ai Dunării de pe sectorul amonte Drobeta Turnu-Severin, precum şi pe unele râuri mici din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi.

De asemenea, hidrologii au precizat că a fost ridicat codul galben valabil pentru râurile din Arad şi Dolj.