Cod galben de ninsori. Zonele acoperite de zăpadă

Zăpadă. Sursă foto: dreamstime.com

Meteorologii au emis o nouăavertizare, care va intra în vigoare luni, 22 aprilie, la ora 18.00. Astfel,  în  Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură va ninge abundent și se va așterne un strat gros de zăpadă,  informează Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM).

Cod galben de ninsori. Zonele acoperite de zăpadă

Sursa foto: Dreamstime

Conform  meteorologilor, până marţi, 23 aprilie, la ora 12:00, la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

Judeţele care se vor afla parţial sub Cod galben de ninsori sunt: Caraş - Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi, menționează sursa citată.

Ploi și frig în restul țării. Avertizare meteorologică

Ploi. Sursa foto: Dreamstime

De asemenea,  este în vigoar o informare meteorologică valabilă până luni, 22 aprilie, la ora 15:00, care prevede extinderea graduală a ariei ploilor dinspre sud-vest către toate regiunile țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10 până la 15 litri pe metru pătrat, iar în regiunile Olteniei, Munteniei, Dobrogei și în sudul Moldovei, pe arii restrânse, acestea pot depăși 30 de litri pe metru pătrat.

n următoarele zile se  anunță temperaturi scăzute, în special în partea nordică a țării, unde maximele nu vor depăși 12-14 grade Celsius, mult sub nivelul obișnuit pentru această perioadă. Minimele vor fi și ele semnificativ reduse, ajungând până la -5 sau -6 grade Celsius, mai ales în zonele de depresiune. În  Capitală se prognozează o  temperatură minimă de 4 grade Celsius, potrivit ANM.

Temperaturile minime, în scădere bruscă

Sursa foto: Marian Vejcik | Dreamstime.com

„Vorbim în continuare  continuare de temperaturi foarte coborâte, în special în jumătatea nordică a ţării acolo unde maximele nu vor mai depăşi 12-14 grade Celsius, cât ar trebui în mod obişnuit să înregistrăm din punctul de vedere al minimelor. Iar minimele vor fi unele foarte coborâte, mai ales în depresiuni, spre -5 sau -6 grade Celsius. Chiar şi în Capitală, o minimă de 4 grade Celsius”, a precizat directorul ANM, Elena Mateescu, la Digi24.