CNADNR: Procesul verbal pentru rovinieta expirată, întocmit în 30 de zile

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a redus la o lună perioada de întocmire a proceselor verbale de constatare a contravenţiei pentru circulaţia fără rovinietă valabilă, deși termenul legal este de șase luni, a anunţat, astăzi, CNADNR.

Astfel, la data de 2 mai 2012 au fost generate şi transmise spre comunicare procesele verbale pentru contravenţiile constatate până la data de 31 martie 2012.

Totodată, compania intenţionează ca, până la 20 mai, să reducă la circa două-trei săptămâni perioada de întocmire a proceselor verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei.

Conform prevederilor OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, "aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei", iar comunicarea PVCC se poate face într-un interval de 30 zile de la întocmire.

CNADNR reaminteşte că, în conformitate cu prevederile legale, pentru circulaţia pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România este obligatorie achitarea tarifului de utilizare (rovinieta).

Cresc veniturile din rovinietă

Circulaţia pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România fără rovinietă valabilă reprezintă contravenţie şi se sancţionează potrivit legii cu amendă contravenţională şi tarif de despăgubire.

Rovinieta poate fi cumpărată de la subunitățile CNADNR și de la distribuitorii autorizați: Poșta Română, benzinăriile OMV Petrom, MOL, Rompetrol, Automobil Club Român, UNTRR etc.

Rovinieta electronică a fost introdusă în luna octombrie 2010. Anul trecut, CNADNR a obținut, din vânzarea rovinietei, venituri de 188 milioane de euro, în creștere cu 13% față de anul anterior.