Dacă parlamentarii nu votează noii membri, instituția nu va mai avea cu cine să funcționeze.
Consiliul Național al Audiovizualului ar putea rămâne blocat, din lipsă de cvorum, în cel mai fierbinte moment al alegerilor prezidențiale: perioada celui de-al doilea tur de scrutin, din 16 noiembrie. Astfel, campania electorală, și acum foarte încinsă, riscă să se transforme într-o bătălie fără niciun fel de reguli, deoarece nu va fi nimeni care să sancționeze derapajele.
Ieri, ședinţa Comisiilor Reunite pentru Cultură din Parlament, în care ar fi trebuit să fie audiați candidații propuși pentru mandatul de membru CNA - Narcisa Iorga (Președinte), Radu Călin Cristea și Gabriel Tufeanu (Guvern) - nu s-a ţinut din lipsă de cvorum, iar de luni Senatul intră în vacanță până după alegeri. Mai mult, Camera Deputaţilor nu a trimis încă propunerea pentru un membru titular. Mandatele a patru membri CNA se încheie în curând: pe 14 octombrie, ale Narcisei Iorga și Cristinei Trepcea, pe 4 noiembrie cele deținute de Christian Mititelu și de Radu Călin Cristea. Cu cei șapte membri rămași, Consiliul nu-și va putea desfășura ședințele din lipsă de cvorum.
Dezastrul Tănase: TVR a ajuns la egalitate cu desenele animate
Discuţiile au avut loc în contextul în care TVR 1 a funcţionat în luna septembrie cu o „grilă intermediară”, neaprobată de niciun for. S-a aflat astfel că audiențele au scăzut dramatic: 0,7% TVR1 și 0,2% TVR2, la același nivel cu Național TV și posturile de desene animate, dar și că sute de mii de euro se duc în buzunarele colaboratorilor. A fost invocat și un sondaj de opinie din care reieșea că telespectatorii vor divertisment și nu talkshow-uri, de care Stelian Tănase a umplut grila de programe.