Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a recunoscut că nu are încă soluția pentru conducerea Ministerului Apărării Naționale, dar că urmează să fie găsită în curând. El a declarat că un evetual troc nu va aduce rezultate.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că soluția pentru conducerea Ministerului Apărării Naționale va fi anunțată de coaliție „cât de curând” și că nu a mai luat în considerare schimbul de ministere cu PNL.
„În momentul acesta, MApN are la conducere omul care a condus acel minister și a fost șeful Statului Major General, deci nu e o problemă la MApN. (…) O să venim cu o soluție cât de curând”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat când va propune PSD un nou titular la Apărare.
Ciolacu a lăsat de înțeles că a picat varianta unui schimb de ministere în coaliție, astfel încât PNL să preia MApN, liderul PSD a replicat:
„Nu consider că e o abordare serioasă un eventual troc, dar are loc o discuție în coaliție, cum e și normal.” Marcel Ciolacu a avut un mesaj și pentru Rareș Bogdan, care a declarat că cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie. „Întotdeauna trebuie să existe și nea Ion de la raion. Nu înseamnă că eu trebuie să îi răspund”, a afirmat Ciolacu.
Rareș Bogdan, despre scenariul PSD
Ieri, Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan și-a spus părerea despre scenariul lansat de social-democraţi de a renunţa la ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu, şi un schimb cu PNL pentru alt minister. El a declarat că liberalii nu vor ceva absolut nimic PSD-ului.
„Eu sper ca PSD să reuşească să înţeleagă, dacă nu o să le explicăm, că România are cea mai lungă graniţă cu o ţară aflată în conflict armat, care suferă din cauza unei agresiuni a unei ţări vecine, Rusia. Nu pot în astfel de situaţii să tratez portofoliul Apărării ca pe oricare altul şi să îl consider la şi altele”, a spus Rareş Bogdan, despre scenariul unui schimb de ministere între PSD şi PNL, lansat de social-democraţi în urma demisiei lui Vasile Dîncu, potrivit News.ro.
El consideră că trebuie luată o decizie de urgență. „Este vital în această perioadă, atât pentru România cât şi pentru NATO şi UE, pentru că România este ţară de graniţă a UE şi este pilon esenţial al NATO în această parte a Europei şi a lumii şi nu poate cineva să trateze cineva acest minister cu tergiversări, amânări şi tranzacţionări”.