Ciocolata de casă este cu siguranță unul dintre deserturile preferate de români. Iar rețeta este una extrem de simplă, așa că vă puteți bucura toată familia extrem de rapid.
Pentru a obține o ciocolată de casă ca la carte nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente. Așa că și lista pentru piață este destul de mică.
Așadar, iată care sunt mai exact nevoile pentru ciocolată de casă:
- 500 de grame de lapte praf
- 1 pachet de unt
- 500 de grame de zahăr
- 1 esență de rom
- 3-4 linguri de cacao
- 200 de ml de apă
- Un praf de sare
Ciocolată de casă cu nucă
- Prima dată veți pune într-o cratiță zahărul cu apa și cu sarea. Totul la foc mic. Asta în timp ce mestecați continuu în acest sirop.
- Din momentul în care apa începe să clocotească se mai lasă 10 minute după ceas. Tot în timp ce mestecați în sirop cu o lingură de lemn.
- După cele 10 minute, puneți pachetul de unt, fără să luați cratița de pe foc.
- Amestecați continuu până când totul se omogenizează.
- Abia după ce s-a topit untul se trage cratița de pe foc și se adaugă laptele praf. În același timp, veți adăuga și cacao și esența de rom.
- După ce ați pus toate aceste ingrediente veți lua mixerul. Cu ajutorul lor omogenizați compoziția. Mestecați suficient până vă asigurați că nu mai sunt cocoloașe în compoziție.
- Apoi tapetați o tavă cu folie alimentară. După ce ați făcut acest lucru, veți pune pasta obținută în tavă.
- Între timp, coaceți nucile la cuptor, dacă doriți să fie puțin crocante. După ce le-ați copt, ornați ciocolata din tavă cu aceste nuci. După preferințe, puteți adăuga și alune, stafide, mure, zmeură sau căpșuni.
- În cazul în care doriți să faceți ciocolată albă, atunci veți fierbe siropul cu două lingurițe de lămâie.
- Iar după ce acesta s-a fiert și ati pus untul, scoateți din compoziție cacao. În locul esenței de rom, veți adăuga esența de vanilie. Iar pentru ornat puteți folosi oricare dintre topping-urile de mai sus.
Poftă bună!