Cioacă şi-a sechestrat în beci prima soţie

Cioacă şi-a sechestrat în beci prima soţie

Poliţistul Cristian Cioacă (soţul Elodiei Ghinescu, avocata dispărută) a ajuns în arest deoarece magistraţii au decis că acesta „prezintă un pericol concret pentru ordinea publică“. EL A FOST ELIBERAT ÎN ACEASTĂ DIMINEAŢĂ.

Magistraţii s-au bazat pe câteva interceptări telefonice depuse la dosar, în care sunt redate discuţii între Cioacă şi colegul său Marius Breazu, cel care l-a ajutat să acceseze laptopul aflat în biroul soţiei sale.

Potrivit motivării deciziei de arestare, pe parcursul acestor discuţii, Cioacă „nu a contestat că ar fi sechestrat-o pe prima lui soţie în beci“ şi nu a negat nici că „ar fi cercetat cu violenţă (ca poliţist - n.r.) pe un anume Vasilicioaie, care ulterior l-a şi reclamat“. Judecătorii subliniază că, într-una dintre discuţiile telefonice interceptate de procurori, Breazu ar fi glumit spunând că „nu l-a bătut destul de bine (pe Vasilicioaie) şi de aceea l-a reclamat“.

Opinie separată: „Procurorii compromit drepturile omului“ Concluziile celor doi magistraţi nu au fost susţinute, însă, şi de preşedintele completului de judecată, Ştefan Mateescu. Acesta a formulat o opinie separată, în care a criticat Parchetul în termeni foarte duri. În opinia judecătorului, procurorii nu au reuşit să adune destule probe prin care să demonstreze că Cioacă şi-a omorât soţia şi, de aceea, au recurs la o stratagemă prin care au reuşit „să golească de conţinut şi chiar să compromită drepturile omului“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mateescu consideră că anchetatorii puteau să-l acuze pe Cioacă cel mult de violarea secretului corespondenţei sau a secretului profesional, infracţiuni pentru care legea nu permite arestarea. În schimb, procurorii ar fi decupat din lege alte trei infracţiuni - acces fără drept la un sistem informatic, restricţionarea accesului la date informatice şi transfer neautorizat al acestor date - dintr-o lege care nu poate să vizeze „o simplă treabă privată, cum ar fi intrarea soţului sau soţiei în căsuţa poştală a celuilalt soţ“, ci fapte mult mai grave, care lezează interesul public naţional.  A fost eliberat

Între timp, Curtea de Apel Braşov a hotărât, acum câteva zile, la solicitarea lui Cristian Cioacă, ca acesta să fie pus în libertate sub control judiciar. O zi mai târziu, procurorii au atacat această decizie cu recurs, ceea ce a făcut ca dosarul lui Cioacă să ajungă din nou la Curtea Supremă. Recursul procurorilor s-a judecat astăzi, la ora 10.00, iar instanţa nu a anulat decizia magistraţilor din Braşov. Cioacă a fost pus în libertate imdediat.

(11:33)