Cine, cum, ÎN CE FEL şi ce: Reţetele culinare ALE PAPILOR

Un membru al gărzii elvețiene de la Vatican a publicat o carte care cuprinde, între altele, rețetele culinare preferate de ultimii trei papi.

„Buon Appetito Guardia Svizzera” oferă o imagine a vieţii din Cetatea Vaticanului prin intermediul mâncărurilor servite locuitorilor săi, informează 20minutes.ch.

Feluri emblematice

David Geisser, un bucătar de 24 de ani, a intrat în garda elvețiană în februarie 2013, după o instruire profesională în câteva restaurante renumite. „Un soldat poate lupta și participa la război după ce mănâncă destul și bine”, spune comandantul gărzii elvețiene, Daniel Anrig.

În cartea pe care a prezentat-o presei figurează felurile de mâncare emblematice ale gardei elvețiene și ale unor înalți prelați, printre care suveranii pontifi Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea și Francisc.

Astfel, „Dulce de leche”, un tip de dulceaţă inventată acum un secol în Argentina, a debarcat la Vatican în martie 2013, odată cu Jorge Bergoglio. Ioan Paul al II-lea prefera un meniu polonez alături de „pierogi” (un fel de ravioli), iar Benedict al XVI-lea, unul bavarez. Francisc solicită adesea „empanadas” (pateuri), o „colita de cuadril” (carne la grătar) şi „dulce de leche”.