Cercetătorii de la NASA, nedumeriți! Au captat „țipete şi urlete” din adâncul spațiului. Cine vrea să ia legătura cu noi? VIDEO

Sursa: Pixabay

 Oamenii de știință de la NASA au rămas nedumeriți în timp ce au înregistrat „sunete fantomatice” provenind de la una dintre lunile lui Jupiter. 

Pe 7 iunie 2021, sonda spațială Jupiter de la NASA, Juno, a efectuat un zbor aproape de luna gigantică a planetei, Ganymede, și a înregistrat câteva sunete bizare. Ei au folosit sondele „Waves” instrumente pentru a înregistra undele electromagnetice ale lunii produse în magnetosferă.

Când frecvența acestor unde a fost schimbată într-un format audio, rezultatul a fost un set de țipete și urlete extraterestre fascinant de ciudate. Această înregistrare audio de 50 de secunde a fost dezvăluită la reuniunea Uniunii Geofizice Americane de acum câteva zile.

Cine trasmite aceste unde şi de unde vin cu adevărat?

Sunetele parcă sunt de pe o stranie coloană sonoră a unui fil SF cu țipete şi urlete. În acel moment, Juno se afla la aproximativ 1.000 de kilometri de suprafața lunii și trecea cu o viteză de 67.000 de kilometri pe oră.

Fizicianul Scott Bolton de la Institutul de Cercetare de Sud-Vest și investigatorul principal  a spus: „Această coloană sonoră este suficient de sălbatică încât să te facă să te simți ca și cum ai merge pe lângă Ganymede pentru prima dată în mai mult de două decenii. Dacă ascultați cu atenție, puteți auzi schimbarea bruscă la frecvențe mai înalte în jurul punctului de mijloc al înregistrării, ceea ce reprezintă intrarea într-o regiune diferită din magnetosfera lui Ganymede”.

Fizicianul și astronomul William Kurth de la Universitatea din Iowa a spus: „Este posibil ca schimbarea frecvenței să se datoreze trecerii din partea nopții la cea de zi a lui Ganymede”.

NASA a fost întotdeauna fascinată de Ganimede

Puteți vedea cât de incredibil de frumos este Jupiter. Este cu adevărat o paletă de artist. Este aproape ca o pictură a lui Van Gogh. Vedeți aceste vârtejuri incredibile și nori învolburați de diferite culori”, a precizat Scott Bolton. Aceste imagini uimitoare din punct de vedere vizual au rolul de a ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai bine Jupiter și numeroasele sale mistere.

Este cea mai mare lună din sistemul nostru solar, mai mare decât planeta Mercur și planeta pitică Pluto

Telescopul spațial Hubble de la NASA a găsit cele mai bune dovezi de până acum pentru un ocean subteran de apă sărată pe Ganymede. Ei cred că oceanul are mai multă apă decât toată apa de pe suprafața Pământului.

Oceanul lui Ganymede este estimat la o grosime de 60 mile (100 de kilometri) – de 10 ori mai adânc decât oceanul Pământului – și se crede că este îngropat sub o crustă groasă de gheață de 150 de kilometri.

NASA spune: „Identificarea apei lichide este crucială în căutarea unor lumi locuibile dincolo de Pământ și în căutarea vieții așa cum o cunoaștem” Ganimede este singura lună despre care se știe că are propriul câmp magnetic, pe care oamenii de știință l-au descoperit prin sonda spațială Galileo a NASA în 1996.

Câmpul magnetic provoacă aurore, care sunt panglici de gaz strălucitor, fierbinte, electrificat, în regiunile care înconjoară polii nord și sud ai Lunii. Ganymede a fost descoperit pentru prima dată de astronomul italian Galileo Galilei în 1610, scrie Express.