Cercetătorii au găsit cheia! Suntem sau nu singuri în Univers?

Oamenii de știință dezvoltă tehnici pentru a detecta semnale din spațiu, în căutarea vieților extraterestre. Să fii găsit aceștia cheia pentru a descoperi dacă suntem singuri în Univers?

Telescopul Very Large Array (VLA), de pe site-ul National Radio Astronomy Observatory (NARO) din Socorro, New Mexico, va fi folosit pentru a căuta în mod constant dovezi legate de semnalele tehnologice.

Un semnal tehnologic este un reprezentant al existenței unei civilizații extraterestre avansate din punct de vedere tehnologic, precum compoziția chimică a atmosferei unei planete, emisiile cu laser sau structuri care orbitează stele, potrivit oamenilor de știință de la Institutul de căutare a informațiilor extraterestre (SETI) din California.

VLA este o colecție de 27 antene radio , plus una de rezervă, care lucrează împreună pentru a acționa eficient ca un singur telescop imens.

Bill Diamond, președinte și director executiv al Institutului SETI, a declarat: „Accesul la cel mai sensibil radiotelescop din emisfera nordică pentru observațiile SETI este poate cea mai mare oportunitate de transformare din istoria programelor SETI”.

Dr. Tony Beasley, directorul NRAO, cu sediul în statul american Virginia, a spus: „Întrebarea dacă suntem singuri în univers ca viață capabilă din punct de vedere tehnologic este una dintre cele mai convingătoare întrebări din știință”.

El a adăugat: „Pe măsură ce VLA își desfășoară observațiile științifice obișnuite, acest nou sistem va permite o utilizare suplimentară și importantă pentru datele pe care le colectăm deja, întrucât descoperirile continue ne arată că planetele sunt componente foarte comune ale universului și suntem capabili să le studiem caracteristicile. Este interesant că, în același timp, progresele tehnologice ne oferă instrumentele pentru a ne extinde foarte mult căutarea de semne. de viață.

De asemenea, așteptăm cu nerăbdare următorul deceniu, când sperăm să construim un Array foarte mare de generație viitoare, care va putea căuta un volum al universului de o mie de ori mai mare decât cel accesibil telescoapelor actuale, făcându-l cel mai puternic radio mașină de căutare a semnalelor tehnologice pe care umanitatea l-a construit vreodată”.

Oamenii de știință realizează, de asemenea, modele de calculator pentru a simula mediile extraterestre.

Victoria Meadows, investigatorul principal al laboratorului virtual planetar Nasa de la Universitatea din Washington, a declarat:

„Următoarele telescoape în spațiu și pe sol vor avea capacitatea de a observa atmosferele planetelor de dimensiunea Pământului care orbitează stele reci din apropiere, așa că este important să înțelegem cum să recunoască cel mai bine semnele de locuință și de viață pe aceste planete.

Aceste modele de computer ne vor ajuta să stabilim dacă o planetă observată este mai mult sau mai puțin susceptibilă să sprijine viața.”

Noile evoluții apar după ce astronomii cu sediul în Canada au detectat semnale radio din spațiul exterior care se repetă la intervale regulate.

Seria de explozii radio rapide (FRB) - impulsuri de scurtă durată ale undelor radio care provin din întregul univers - au fost detectate aproximativ o dată pe oră timp de patru zile și apoi oprite, doar pentru a porni din nou 12 zile mai târziu, informeaz[ Skynews.