Centru Regional de Urgenţă Materno-Infantil la Constanţa

Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa şi Consiliul Judeţean vor să construiască, din fonduri europene, programul 2014-2020, un Centru Regional de Urgenţă Materno Infantil, investiţie în valoare de 15 milioane de euro.

Proiectul, important pentru partea de sud- est a României, are nevoie de sprijinul societăţii civile şi mai ales al părinţilor din judeţele Constanţa, Tulcea şi Călăraşi, având în vedere că spitalul constănţean deserveşte toate urgenţele pediatrice din regiune. „Am discutat cu vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir, ne sprijină cu partea de cofinanţare care poate fi între 2 şi 25%” a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţână. Centrul va fi o clădire modernă, unde vor fi mutate secţiile Obsterică Ginecologie, Pediatrie, Neonatologie, Chirurgie Pediatrică. Pentru că asigură cofinanţarea, proiectul este aplicat de CJ Constanţa. Spitalul Judeţean Constanţa are doar o secţie de Pediatrie, nereparată de 30 de ani, care la începutul anului a iscat revolta mamelor din oraş.  

Centrul Regional de Urgenţă Materno- Infantilă Constanţa este gândit să să aibă o suprafaţă de 1000 mp, cu suprafaţă utilă de 800 mp, subsol, parter şi cinci etaje, legat subteran, sau suprateran, de Spitalul Judeţean de Urgenţă. „ Vom avea săli de operaţie şi săli de naştere la acelaşi nivel pentru a folosi nevoilor de servicii medicale pentru copii. De la mama gravidă până la copilul de 18 ani pentreu că suntem singurul spital regional de copii pe această zonă”, a adăugat managerul Dănuţ Căpăţână. Un al doilea proiect european pentru care, ca şi primul, s-a trimis deja cererea tehnică, constă în înlocuirea iluminării interioare şi exterioare a spitalului cu tehnologie led. Până atunci însă, "pentru că suntem un consumator mare”, spitalul constănţean este în curs de licitare la Bursă pentru a cumpăra energie electrică.