Cele mai impresionante "case ale viitorului". Tu ce design ai alege? | FOTO

Cele mai impresionante "case ale viitorului". Tu ce design ai alege? | FOTO

Din cele mai vechi timpuri, omenirea a visat la ceea ar putea aduce viitorul. La mijlocul secolului 20, casele viitorului au fost descrise în filme şi emisiuni de televiziune ca fiind identice, indiferent de scopul sau amplasarea lor. Un apartament de trei camere în Honolulu arăta exact la fel ca un conac în Duluth, strălucitor şi concav.

Suntem deja în secolul 21 şi la o privire rapidă casele viitorului descrise în filme nu arată deloc aşa. Priorităţile societăţii s-au schimbat, casele sunt proiectate ţinând cont de durabilitatea şi eficienţa energetică. Aceste preocupări oferă oportunităţi noi arhitecţilor care pot încerca structuri noi. Unele dintre modele sunt îndrăzneţe, unele sunt bizare, cu toate acestea ele răspund noilor provocări ale societăţii şi ale mediului şi creează noi reguli de construcţie.   CNBC.com a publicat un top al celor mai impresionante construcţii. MercuryHouseOne MercuryHouseOne este o casă proiectată de Arturo Vittori de la firma italiană Arhitecture and Vision. Este o casă mobilă, dar orice asemănare cu un RV se termină acolo. Funcţionează în întregime cu energia solară şi are un exterior de marmură subţire, şi, potrivit site-ului firmei de arhitectură, "interiorul este echipat cu cele mai recente tehnologii de iluminat, audio şi video, în scopul de a uşura şi de maximiza utilizarea acestora de către proprietar".

Foto: architectureandvision.com Airdrop Casa Airdrop, chiar dacă este foarte futuristă, a fost concepută pentru a oferi adăpost supravieţuitorilor unor dezastre naturale. Casa este proiectată de Andrew Maynard Architects, ca răspuns la tsunamiul din 2004 din Oceanul Indian şi a uraganului Katrina. Casa este destinată pentru a fi adusă pe calea aerului în zonele calamitate şi folosită ca un adăpost temporar. Designul său permite, de asemenea, creşterea plantelor pe suprafaţa sa, pentru a oferi atât produse alimentare, cât şi umbră. Foto: maynardarchitects.com Insula Păsărilor Insula Păsărilor este o locuinţă proiectată de arhitecţii de la Graft. Situată în Kuala Lumpur, casa are un exterior de silicon de sticlă care face structura casei posibilă. Acesta permite transparenţa pereţilor şi le permite locuitorilor să se bucure de peisajele din afara casei. Casa este, de asemenea, o locuinţă durabilă, şi exteriorul său permite colectarea apei de ploaie, foloseşte energie solară şi eoliană. Plasarea structurii pe un dig este un alt mod de a folosi inteligent energia dată de apă. Foto: graftlab.com Dupli Casa Multe locuinţe au fost construite cu ceea ce creatorii săi numesc design futurist. Cu toate acestea, Dupli Casa, construită de arhitecţii de la firma nemţească J. Mayer H. Arhitects, chiar are un "design futurist". Dupli Casa poate fi găsită în Germania, lângă oraşul Ludwigsburg, unde atrage atenţia trecătorilor cu design-ul său neobişnuit. Nivelul superior iese în afară pentru a oferi mai mult spaţiu ferestrelor. Clădirea pare că e pe punctul de a se prăbuşi în orice moment. Foto: davidfranck.de Komb House Karim Rashid este arhitectul din spatele acestei case. Casa-pieptene este proiectată într-un asemenea mod încât poate fi foarte uşor montată, demontată şi... mutată. Locatarii pot încălzi apa cu ajutorul panourilor solare, iar clădirea este echipată cu filtre care reciclează deşeurile menajere. Foto: designboom.com Shell House În oraşul japonez Karuizawa, curioşii pot găsi Casa-Scoică, construită de firma japoneză ARTechnic. Locuinţa este proiectată în aşa fel încât pare a fi o navă zburătoare atunci când este privită din aer. Fiecare suprafaţă din interiorul casei este rotundă, iar pereţii laterali din sticlă oferă lumină naturală la de la răsărit până la apus. Foto: trendir.com Casa Edge Arhitecţii de la firma poloneză Mobius au început construcţia la Casa Edge din Cracovia, în 2008. Aceasta a fost terminată în 2010, iar produsul final este remarcabil vizual,definit printr-un acoperiş abrupt.

Foto: mobius.pl Casa din sticlă Klein Arhitectul Rob McBride a construit casa în jurul unei curţi. Interiorul oferă de asemenea un aspect neortodox care uneori reaminteşte de lucrările artistului olandez MC Escher. Pentru a vizita această casă ai nevoie de o hartă şi un GPS. Foto: McBride Charles Ryan Wright Conversion

Durban, Africa de Sud, este site-ul cu cele mai multe locuinţe cu acoperiş din stuf, dar numai una are extensii curbate, pe care arhitecţii de la Elmo Swart Elmo le-au dublat pentru a construi Casa Wright Conversion. Extinderea a permis un nou spaţiu pentru un dormitor, două birouri şi un centru de divertisment, dar este notabil mai ales pentru design-ul exterior deformat. Foto: designboom.com Ecopod Pe măsură ce tehnologia devine o parte tot mai inevitabilă a vieţii de zi cu zi, tot mai mulţi oameni vor să scape de ea. Campingurile pot fi greu de localizat, şi nici nu există garanţia că exită un spaţiu disponibil. Din fericire, există Ecopod. Ecopod este o casă container făcut în parte din cauciuc de la anvelope reciclate. Casa poate fi cu uşurinţă mutată din loc în loc, iar energia vine de la panouri solare. Foto: ecopods.ca

Ne puteți urmări și pe Google News