Unele bănci duc o politică agresivă pentru a atrage clienții pe segmentul cardurilor de salariu și au eliminat chiar comisionul de retragere bani de la bancomat. Au mers chiar mai departe și nu percep niciun ban pentru administrarea contului în care sunt virați banii. De regulă, acest comision de administrare pornește, la celelalte bănci de la câțiva zeci de lei și poate urca și la 60 de lei.
Clienții trebuie să fie atenți însă, deoarece multe dintre băncile care nu percep comisioane dacă respectivul card este utilizat în rețeua proprie, au fixat comisioane mari pentru operațiunile la bancomatele altor bănci. Un exemplu sunt cardurile de salariu de la BCR. Retrăgând bani de la un alt ATM decât al băncii se achită un comision de 150 de lei per operațiune.
EVZ vă prezintă un top al celor mai ieftine carduri de salariu.
Marfin Bank are una dintre cele mai atractive oferte de pe piață. Asta deoarece pentru cardurile de salariu, banca nu percepe niciun comision pentru retragerea de bani de la ATM-ul oricărei bănci locale. De asemenea, banca nu are comision de administrare. O ofertă similară are Idea Bank. Creditorul a lansat o ofertă în care nu practică comision pentru retragerea de bani de pe cardurile emise de bancă de la orice bancomat din lume, dar oferta este valabilă doar până la 31 decembrie. De asemenea, banca are un comision de administrare a cardului de 2 lei pe lună.
BCR, cea mai mare bancă de pe piața locală, a anulat comisionul de retragere a banilor de la bancomat, încă din luna octombrie a anului trecut. Banca nu practică nici comision de administrare pentru contul curent asociat cardului. În schimb, comisionul pentru retragerea de bani de la bancomatele altor bănci este de nu mai puțin de 15 lei.
Banca Transilvania, a treia instituție de credit ca mărime din sistem, după ce a achiziționat Volksbank, practică de mulți ani comision zero la retragerea de bani de la bancomat. Banca nu percepe comision de administrare. Dacă banii sunt retrași de la un bancomat care aparține altei bănci, atunci se achită un comision de 0,5% din sumă, plus 2,5 lei.
ING Bank are de asemenea comision zero la retragerea de bani de la bancomatele proprii. Dacă pe card se încasează salariul, atunci comsionul de administrare este de asemenea zero. Pentru retragera de bani de la ATM-urile altei bănci se achită un comision de 5 lei.
Faptul că nu achiți comision la retragerea de la bancomat și nici pentru administarea contului de card îți poate permite să realizezi economii de câteva sute de lei pe an. Astfel, numai comisionul de administrare a cadrului costă în cazul anumitor bănci câte 60 de lei lunar. La aceste cheltuieli se adaugă comisioanele plătite pentru retragerea de la bancomat, care pot fi de câțiva lei per operațiune, în funcție de bancă.