Vei fi luat probabil prin surprindere de multe dintre aceste așa-zise „adevăruri” despre pisici, care sunt de fapt simple mituri.
Vei fi luat probabil prin surprindere de multe dintre aceste așa-zise „adevăruri” despre pisici, care sunt de fapt simple mituri.
Chiar dacă ai o pisică de mult timp sau te gândești să adopți o blănoasă răsfățată și crezi că te-ai pus la curent cu toate informațiile despre micile feline, sunt multe informații false și mituri despre pisici care s-au transmis natural, de la generație la generație.
Iată cele mai populare dintre aceste mituri și adevărul gol-goluț despre ele:
Pisicile nu au nevoie de vaccin
Toate discuțiile pe care le-ai auzit despre vaccinuri s-au transmis și la modul în care avem grijă de animalele de companie. Sunt mulți posesori de pisici care nu vor să își vaccineze animalul, de teamă că i-ar face mai mult rău decât bine, sau pur și simplu pentru că nu consideră necesar acest lucru, mai ales dacă stau la apartament, iar mica felină nu are contact cu alte animale. De fapt, adevărul este că pisicile - chiar și cele de bloc - pot fi afectate de boli grave, multe dintre ele transmise chiar de la om. Informează-te, așadar și vorbește cu medicul veterinar. Dacă pisica ta stă la curte, ar putea avea nevoie de vaccinuri în plus.
Pisicile nu sunt greu de întreținut
Chiar dacă emană o aură de independență și indiferență și îi păcălesc pe mulți că nu au nevoie decât de o rutină simplă de îngrijire, nu e chiar așa. Micile feline au nevoie de atenția, grija și compania ta. De fapt, durata ei de viață va crește atunci când îi acorzi îngrijirea potrivită. Vorbește cu prietenii tăi care au pisici și cu un medic veterinar înainte să adopți un astfel de animal. Schimbarea stăpânului după câteva luni nu este o idee bună: va supune pisica unui stres inutil.
Îndepărtarea ghearelor este similară cu tăiatul unghiilor
Sunt tot mai mulți posesori de animale care optează pentru îndepărtarea în totalitatea a ghearelor pisicii, considerând că această procedură este similară cu un simplu tăiat al unghiilor. În fapt, medicii consideră că această procedură este mai degrabă un proces de amputare, iar asta pentru că respectivele gheare fac parte din degetul pisicii. Din fericire, există multe alternative umane la acest procedeu văzut de cei care luptă pentru drepturile animalelor drept mutilare. Iată un material cu toate informațiile necesare.
Pisicile pot trăi cu o dieta vegetariană
Sunt oameni care aleg un stil de viață vegan și consideră că pisica lor poate trăi la rândul ei fără carne. Nimic mai neadevărat! Cei mai mulți dintre medicii veterinari sunt total împotriva acestui obicei. Iar asta pentru că pisicile au nevoie de carne și produse provenite de la animale pentru o dietă completă, echilibrată și sănătoasă. Pe scurt, ar fi total greșit să îi impui animalului o dietă care contravine naturii lui, doar pentru a-ți satisface convingerile morale.
Pisicile de apartament sunt nefericite
Un alt mit care trebuie demontat imediat. Pisicile crescute în apartament pot fi la fel de fericite ca cele care au la dispoziție o curte mare. Însă au nevoie de metode de petrecere a timpului, la fel ca și oamenii. Așa că dă o tură pe la pet shop și „înarmează-te” cu jucării, castele pentru pisici, pernuțe și un pătuț confortabil.
Pisicile aterizează întotdeauna în picioare
Un mit parțial adevărat. Deși este adevărat că de cele mai multe ori pisicile chiar aterizează în picioare, sunt și situații în care se pot răni. Un record care nu a fost confirmat oficial spune că o pisică din New York a aterizat în picioare după ce a căzut de la etajul 18 al unui bloc. Chiar și așa, nu lăsa geamul larg deschis dacă ai o pisică și locuiești la etaj. Poate suferi fracturi severe și răni grave în urma unei astfel de căzături.
Câinii și pisicile sunt dușmani de moarte
Este o informați complet falsă. Pisicile pot dezvolta relații de prietenie cu patrupedele și cu orice alt animal din familie.
Știai adevărul despre aceste mituri? Care te-a surprins cel mai mult?