Sidia Sissoko a ratat crème brulle-ul, pe care acasă „îl face cu ochii închiși”, dar se pregătește pentru bucătăria moleculară. La începutul lunii iunie vom afla câștigătorul show-ului de la Pro TV.
A urmat Facultatea de Microelectronică, dar nu a profesat niciodată. După terminarea studiilor, Sissoko s-a apucat de afaceri în construcții și i-a mers foarte bine. De doi ani nu a mai lucrat, dar trăiește confortabil din ceea ce a strâns până acum și se ocupă de creșterea și educația copiilor, fiind, după cum spune el, „home staying dad”. Tot copiii sunt cei pentru care gătește aproape zilnic. Sidia Sissoko are 44 de ani. Născut în București din tată guinez și mamă românca, Sidia Sissoko a terminat liceul în Capitală și apoi a obținut o bursă în Germania din partea statului guinez. De gătit s-a apucat „de nevoie” în perioada facultății și așa a realizat că are talent la bucătarie. Are mai multe surse de inspirație, printre care mâncărurile bunicii, internetul, cărțile de gastronomie, dar și propriile idei pe care le transformă în rețete. Până acum a încercat bucătăriile asiatică, arabă, africană, italiană, franceză, germana, slow food, tex-mex, soul food, românească și speră să facă cunoștință și cu bucătăria moleculară. Ce s-a întâmplat aseară La „Cutia Misterelor”, concurenții au avut de pregătit un desert, doar cu ingredinetele aflate în cutie. Mulți dintre ei au intrat în panică. „Întotdeauna, când ridici capacul, te uiți și nu-ți vine nici o idee”, a spus Mimi, ceea ce explică de ce aproape toți concurenții au recunoscut că produsele lor au fost „rateuri” sau “dezastru lichid”. Alții, printre care și Alex Petricean, de teama să nu dea greș s-a apucat de trei deserturi. Sidia Sissoko a ratat crème brulle-ul pe care acasa îl face și cu ochii închiși, iar Liliana a pregătit un tort de clătite fără să știe că Chef Scarlatescu le detestă. Singurul pe care proba nu l-a luat prin surprindere a fost Iris care a visat cu o noapte înainte ce o să li se ceară în concurs. Dezamăgirea chefilor a fost cu atât mai mare cu cât majoritatea s-a orientat spre brioșe. „Dintre multe farfurii nereușite”, cum a ținut juriul să specifice, se află și cea făcută de Bogdan Lupoiu, a Simonei, care deși a reușit să iasă din standard și cea a lui Mehrzad care a fost foarte dezorganizat. Titlul de cea mai frumoasă farfurie la „Cutia Misterelor” i-a revenit lui Mimi. În urma acestei decizii, ea a avut privilegiul de a alege unul dintre cele trei tipuri de carne diferite pe baza căruia să pregătească mâncare pentru proba următoare. În lupta finală s-au aflat Sidia Sissoko și Petru Buiuca. Pentru departajare, ei au făcut un preparat din pește sau fructe de mare în doar 30 de minute. În competiție a rămas Petru Buiuca. Chiar dacă a regretat că a părăsit competiția, Sidia Sissoko s-a bucurat că a rezistat atât de mut și că a învătat foarte multe de la jurați. Aseară „MasterChef”, show-ul de la Pro Tv a fost din nou lider de audienta, cu un vârf de 17,6 puncte de rating și 38,9 % cota de piață, atins la 22.17 pe publicul comercial. În minutul de aur de la 21.38 peste două milioane și jumătate de români din toată țara se uitau la Pro Tv. La nivelul întregii țări, Pro Tv a fost lider cu o medie de 9,6 puncte de rating și 21,1% cotă de piață, fiind urmărit pe toată durata emisiunii de aproape doua milioane de telespectatori. În ediția viitoare, concurenții rămași în competiție vor avea posibilitatea să gătească pentru clienți într-un restaurant.