Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA Romania a înregistrat în februarie valoarea de 55,5 puncte (cea mai mică din ultimele 12 luni), în scădere cu 0,6 puncte față de luna anterioară, potrivit unui raport la CFA România, realizat în rândul membrilor săi.
Scaderea s-a datorat îm special componentei de anticipații, se menționează în comunicat.
Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 62,0, valoare în creștere cu 1,3 puncte, iar indicatorul anticipațiilor a scăzut cu 1,5 puncte la valoarea de 52,2 puncte, cea mai mică din ultimele 12 luni.
Anticipațiile în privința cursului de schimb indică o cotație anticipată de 4,4600 (față de 4,5500 în luna anterioară) pentru următoarele 6 luni, iar pentru orizontul de 12 luni de 4,4500 (față de 4,5500 anterior).
Abaliștii citați anticipează o rată a inflației de 1% pentru urmptoarele 12 luni (martie 2017/martie 2016), similarp cu cea înregistrată în exercițiul anterior.
Sondajul reprezintă un indicator care dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an. Acesta este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni, iar participanții sunt membri ai CFA Romania și candidații pentru nivelurile II și III ale examenelor CFA.
Titlul CFA (Chartered Financial Analyst) este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar.