Cel mai important SFAT MEDICAL care trebuie urmat în 2019. Un simplu gest te poate feri de foarte multe probleme de sănătate!

Din cauza presiunii economice și cererilor consumatorilor, a apărut nevoia de a implementa servicii care funcționează non-stop. Chiar dacă aceste programe fără întrerupere au avantaje, cum ar fi rata mai mare a angajărilor si posibilitatea de a răspunde unor cerințe ample, sunt și multe dezavantaje legate de sănătatea fizică și mentală a angajaților.

 

Asistenții medicali au riscul cel mai crescut

Cei mai predispuși la efectele nocive ale turelor de noapte sunt cei ce lucrează în domeniul sănătății. Grupul preponderent este cel al asistenților medicali. Angajații trebuie să lucreze în ture pentru a fi la dispoziția pacienților oricând e nevoie. Acest stil de viață distruge ritmul social si biologic. Desigur, aceste caracteristici depind de ceasul biologic al fiecăruia, însă doar 20% din populație are un ritm ce se adaptează condițiilor lucrului în turele de noapte.

Studiile notate în Jurnalul Medical Britanic au arătat că oamenii care au obiceiul să lase de-o parte somnul au un procent mai mare de grăsime corporală și un risc crescut al dezvoltării bolilor cronice, precum diabetul de tip 2 și boli cardiovasculare.

Lipsa somnului afectează metabolismul

Calitatea scăzută a somnului duce spre alegeri nesănătoase precum sedentarismul, mese târzii și consum de alcool. Astfel, efectele nocive nu sunt doar de natură fizică, ci și psihică. Oamenii au astfel șanse mai mari să sufere de depresie, de oboseală cronică și de incapacitate de concentrare. Pentru a combate oboseala, oamenii fac alegeri instinctive precum un consum exagerat de cafea, zahăr și produse procesate.

 

Medicii spun că cel mai important obicei pe care îl pot avea oamenii pentru a-și menține sănătatea este menținerea unui ritm de câte 8 ore de odihnă pe zi, în fiecare zi.