Cel mai bătrân român, cioban până la 100 de ani

Revista presei.

Adevărul

Cel mai bătrân român, cioban până la 100 de ani

Tănase P.  Tănase, din Stejaru - Tulcea, spune că va împlini 115 ani la toamnă. În momentul de faţă este cel mai bătrân bărbat din România. Soţia a trăit mai puţin: 98 de ani. A venit din Grecia când avea 38 de ani. Din buletin reiese că are 114 ani, dar aromânii veniţi din Grecia în 1940 îşi declarau vârste mai mari pentru a nu fi luaţi pe front.

A crescut toată viaţa oi. Plecat de pe dealurile Greciei, din Negrita, undeva pe lângă Salonic, Tănase P. Tănase, împreună cu familia, şi-a trăit tinereţea pe drumuri, prin Bulgaria şi apoi în România, unde a reuşit să se stabilească. Drumurile prin lume şi le-a început de tânăr, pe la vârsta de 38 de ani, când a plecat din Grecia alături de alte familii de aromâni. A trăit opt ani în Cadrilater, în Durostor. A fost izgonit şi de aici şi a ajuns în România, la 46 de ani. A încercat să se stabilească undeva pe lângă Urziceni, însă destinul l-a adus pe dealurile dobrogene. Libertatea

Ion Ţiriac: «Adevărata criză va veni în 6 luni»

Într-un interviu acordat revistei Business Magazin, Ion Ţiriac vorbeşte despre afacerile sale, despre criza financiară şi despre ce se va întâmpla în România în următoarele luni. Afaceristul crede că abia peste câţiva ani vom reuşi să ne repunem pe picioare, iar adevărata criză va veni peste şase luni.

Unul dintre cei mai bogaţi români la ora actuală, Ion Ţiriac, este primul miliardar de la noi inclus în topul Forbes, în 2007, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari. Fostul tenismen se pare că a intuit criza care va lovi profund America şi, cu câţiva ani în urmă, a vândut tot ce avea în Statele Unite şi în Franţa, concentrându- se pe piaţa românească.

Ziua

Un milion de hectare de codru fara padurari

Buzunarul gol al bugetului de stat ar putea distruge un milion de hectare de padure. Guvernul nu a alocat resursele financiare necesare asigurarii pazei padurilor micilor proprietari, desi exista o lege, de anul trecut, prin care se impune acest lucru.

In speranta aplicarii legislatiei in vigoare, administratorii de mari suprafete forestiere au prestat aceste servicii, dar nu au primit nici un ban, paguba fiind estimata la cateva zeci de milioane de euro.

Jurnalul Naţional

Adevărata faţă a Satanei

Victor Piţurcă se bate în instanţă cu nişte bătrânei pentru 500 mp de teren, obţinuţi cu nişte documente cel puţin ciudate. Surprinzător, Satana, cum este poreclit antrenorul, se luptă cu cei care deţin titlul de proprietate pentru acea parcelă şi nu cu cel care i-a vândut bucata de pământ. Piţurcă s-a lansat într-o adevărată ofensivă judiciară împotriva tuturor celor implicaţi, atacându-le dreptul la moştenire şi documentele valabile care le atestă proprietatea asupra terenului.

Victor Piţurcă a cumpărat în 1994 un teren pe Strada Ion Creangă, vizavi de blocul în care locuia, undeva în apropierea Palatului Parlamentului. În 2008, el a deschis o acţiune în instanţă împotriva a opt persoane, moştenitorii terenului, care i-ar fi încălcat drepturile. Piţurcă s-a adresat instanţei la câteva luni după ce actualii proprietari au obţinut documentele necesare construirii unui bloc pe acel teren. Adică, exact în momentul în care terenul a căpătat valoarea maximă de piaţă. Gândul

22 de milioane de euro pentru modernizarea curentului electric inexistent

 Un studiu de fezabilitate pentru ca trenurile să meargă mai repede propune modernizarea liniei de contact şi a transformatoarelor electrice. Problema este că linia ferată pentru care sunt propuse aceste soluţii foloseşte trenurilor diesel, în zonă neexistând curent electric.

Trăsnaia face parte dintr-un studiu mai larg legat de modernizarea coridorului paneuropean IV şi pentru care o firmă italiană primeşte 22 de milioane de euro. Greşeala a fost observată la Bruxelles, documentul fiind trimis înapoi la Bucureşti.

România Liberă

România riscă să piardă Agenţia pentru Energie

Romania risca sa piarda sansa de a gazdui Agentia Europeana a Energiei din cauza mobilizarii intarziate a oficialilor. Contracandidatele Slovenia si Slovacia sunt in stransa competitie si si-au inceput demult promovarea in institutiile europene.

Romania este pe cale sa contabilizeze inca un esec din cauza nepasarii autoritatilor de la Bucuresti. Este vorba despre sediul Agentiei Europene de Cooperare a Autoritatilor de Reglementare in Domeniul Energiei, asa cum toate tarile membre UE gazduiesc diversele agentii ce tin de Comisia Europeana. Avand in vedere miza gazduirii unei institutii cu o mare influenta in spatiul comunitar, Slovenia si Slovacia s-au inscris in competitie cu mult timp inainte de Romania.