Cei mai de temut militari americani vin în ROMÂNIA: Sunt cunoscuţi drept CAVALERII DE FIER!

Cei mai de temut militari american vin în România. Ei sunt supranumiți Cavalerii de Fier și au băgat spaima în toți ce au vrut să le țină piept.

La doar câteva zile după ce SUA au început deplasarea a 2800 de tancuri, camioane şi alte echipamente militare în Germania, de unde vor fi transportate pe calea ferată şi rutier în Europa de Est ca parte a unei operaţiuni de întărire desfăşurată de NATO faţă de "expansiunea Rusiei", o altă desfăşurare de trupe americane şi-a făcut drum spre Europa în weekend, când circa 4.000 de militari americani au sosit în portul german Bremerheven, cu destinaţia Wroclaw, Polonia. Măsura NATO este menită să "liniştească aliaţii din Europa de Est", faţa de ceea ce NATO a numit „escaladarea agresiunii ruse”, citim în portalul ZeroHedge.com

Soldaţii americani au aterizat la Wroclaw, la o bază aeriană cheie a NATO şi a Poloniei situată în sud-vestul ţării. Trupele vor fi urmate de aproximativ 2800 de tancuri şi alte echipamente militare, care sunt în prezent pe drum, venind din Germania.

Deplasarea de tancuri americane Abrams, artilerie Paladin şi vehicule de luptă Bradley, precum şi trupe de sprijin, marchează o nouă fază a prezenţei continue a Americii în Europa, care va fi de acum bazată pe o rotaţie de nouă luni.

De ce este menită această mişcare să provoace Rusia? Pentru că, după cum a declarat săptămâna trecută Timothy McGuire, general-maior în cadrul forţelor NATO atunci când a fost întrebat de ziarişti dacă desfăşurarea militară este menită să transmită un mesaj Rusiei, "cel mai bun mod de a menţine pacea este să fii pregătit." Și ar mai fi un citat: "O armă neutilizată este o armă inutilă." Complexul industrial militar american face tot posibilul pentru a se asigura că o mulţime de arme sunt folosite în viitor.

După cum s-a raportat anterior, cele mai recente mişcări de trupe ale NATO de-a lungul frontierei de vest a Rusiei se desfăşoară în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, o misiune concepută pentru a demonstra Moscovei angajamentul Washingtonului de a-şi apăra aliaţii din Europa. Atlantic Resolve a fost lansată în perioada imediat următoare războiului de proximitate din Ucraina şi după împărţirea Ucrainei, fapt care a stârnit temeri în ţările baltice că Vladimir Putin planifică şi acolo o atitudine similară.

Ambasada Poloniei din Washington a anunţat că trupele din Wroclaw sunt primele care sosesc în Polonia ca parte a Atlantic Resolve. Operaţiunea a fost descrisă ca fiind "una dintre cele mai mari mişcări de trupe americane în Europa de la sfârşitul Războiului Rece."

Citat de Reuters, General locotenent Tim Ray, comandantul adjunct al Forţelor americane în Europa a declarat: "Daţi-mi voie să fiu foarte clar, aceasta este o parte din eforturilor noastre de a descuraja agresiunea Rusiei, de a asigura integritatea teritorială a aliaţilor noştri şi de a menţine o Europă întreagă, liberă, prosperă şi în pace."

În schimb, rezultatul operaţiunii va aduce continentul mult mai aproape de un nou Război Rece, chiar dacă nu convenţional.

Trupele americane vor fi staţionate în două zone de antrenament din vestul Poloniei, pe termen scurt, înainte de a fi trimise către alte şase ţări din regiune.

Într-o altă justificare pacifistă, General maior Timothy McGuire, adjunctul comandantului armatei americane în Europa, a declarat că "acesta este un semn concret al angajamentului Statelor Unite pentru menţinerea păcii pe acest continent. Este un semn al angajamentului SUA în această alianţă pentru pace şi prosperitate în Europa."

Între timp, Rusia a deplasat deja rachete balistice capabile să transporte ogive nucleare în Kaliningrad, ca răspuns la această ultimă măsură a NATO, având astfel sub control majoritatea Europei centrale. Şi a avertizat că o continuare a operaţiunilor Alianţei o va determina să transporte mai multe bombe atomice.

Armata SUA a declarat că procesul de desfăşurare a militarilor americani în Europei este parte a formării şi testării modului în care militarii Statelor Unite pot fi trimişi în termen scurt pentru a contracara Rusia, în cazul apariţiei unui focar de război. Trupele vor fi dislocate în Polonia şi în ţările din zonă prin rotaţie între patru şi şase luni şi vor conlucra cu armatele locale.

Desfăşurarea militară masivă înseamnă că sosirea Brigăzii a 3-a Blindate şi a Diviziei a 4-a Infanterie va marca începutul unei prezenţe continue şi a rotaţiei trupelor americane şi a echipamentelor în regiune.

Printre unităţile desfăşurate în România şi Bulgaria se vor afla Batalionul 1, Regimentul 8 Infanterie - numit „Iron Knights” – „Cavalerii de Fier” şi cea mai veche unitate de blindate din armata Statelor Unite. SUA îşi sporeşte de asemenea prezenţa în Marea Neagră şi în Europa de Vest la bazele din Olanda, Belgia şi Germania.

Rusia acuză Occidentul pentru înrăutăţirea relaţiilor şi spune că acumularea de trupe NATO în ţările baltice reprezintă o provocare. Şi vor fi şi mai multe plângeri de la Kremlin: în jur de 4.000 de soldaţi NATO vor fi staţionaţi în Polonia, Lituania, Estonia şi Letonia, în lunile următoare.

În plus, Marea Britanie va trimite un batalion de 800 de militari în Estonia, susţinută de trupele franceze şi daneze, începând din luna mai. Desfăşurarea a fost criticată şi catalogată de Moscova ca fiind "cu adevărat agresivă".

Mai multe detalii puteți citi pe CAPITAL, AICI:

Cei mai de temut militari americani vin în România

 

Articolul original a apărut pe portalul ZeroHedge.com şi poate fi citit aici