Pentru cei cu bani care vor să mănânce numai produse unice, inaccesibile muritorilor de rând, Andy Bates, un bucătar englez, a făcut cea mai scumpă şaorma din lume.
În următoarea perioadă am putea asista la o coadă de limuzine în zona Dristor şi la şaormăriile din ţară. Acest lucru se va întâmpla dacă patronii de fast food de la noi vor prelua reţeta lui Andy Bates, bucătarul care a reuşit să facă cea mai scumpă şaorma din lume.
Cine pofteşte la preparatul lui Bates trebuie să scoată din buzunar în jur de 1.000 de euro, cam cât costă un concediu de lăfăială.
Bucătarul a cam sărit peste ingredientele tradiţionale şi a fost mai atent la povestea lor. De exemplu, carnea provine de la un miel de lapte, care s-a născut la poalele munţilor Pirinei. De asemenea, pe lângă miel, creatorul celei mai scumpe şaorme din lume a ales să pună şi câteva bucăţele de inimă de viţel, înăbuşite în roşii amestecate cu oregano şi creson. Lipia a suferit o infuzie de şofran şi a fost garnisită cu o foiţă de aur comestibil. Printre ingrediente a fost strecurată şi şampanie cu infuzie de mentă, un sos din cel mai scump chili din lume, precum şi Barrel, un tip de brânză feta.
"Am avut nevoie de ceva timp pentru a potrivi cele mai bune ingrediente care să transforme acest produs în ceva exclusivit, însă mi-a plăcut foarte tare şi nu m-am plictisit nici măcar o secundă", a declarat Andy Bates.