Poliţiştii de Frontieră au oprit de la comercializare ţigări în valoare de 1 milion de euro.
Poliţiştii de frontieră din Timiş au reuşit, aseară, o captură record de ţigări, la vama Moraviţa. Aceştia, împreună cu lucrătorii vamali au descoperit un TIR în care se aflau 600.000 de pachete de ţigări. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Mihaela Leş, este vorba de mărcile "Marble" şi "Ashima", suspectate că ar fi contrafăcute. Conform poliţistei, pe piaţa neagră ţigările ar fi ajuns la o valoare de 1 milion de euro, aceasta fiind cea mai mare captură de ţigări efectuată în ultimii ani de poliţiştii de frontieră din Timiş.
În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că TIR-ul cu numere de înmatriculare ungureşti transporta marfa din Muntenegru către Republica Moldova. Şoferul, de naţionalitate maghiară, este audiat la această oră de anchetatori. Ancheta este efectuată de poliţiştii de frontieră din Timiş, împreună cu inspectorii vamali şi SRI. "În camion se aflau 600.000 de pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 1 milion de euro. Marfa era însoţită de documente, din care reiese că ţigările marca Marble proveneau din Panama", au explicat poliţiştii de frontier timişeni. Ei spun că, în realitate, ţigările provin din Macedonia sau Albania, unde au fost contrafăcute.
În timpul audierilor începute marţi, şoferul de TIR a declarat că nu ştia că ţigările sunt de contrabandă.
"Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Timişoara, împreună cu inspectorii vamali din cadrul DRAOV Timişoara şi specialişti din cadrul SRI Timişoara, continuă cercetarile în vederea stabilirii autenticităţii produselor menţionate şi depistării persoanelor implicate, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Bunurile urmează a fi reţinute în vederea confiscării dacă se constată că acestea aduc atingere dreptului de proprietate", a declarat Mihaela Leş, purtătoarea cuvânt a Poliţiei de Frontieră Timiş.
Şoferul maghiar va fi cercetat pentru savârşirea infracţiunii savârşirea infracţiunii de realizare în scopuri comerciale cu orice mijloace şi în orice mod, de mărfuri sau dispozitive pirat de control al accesului precum şi importul, tranzitul sau orice altă modalitate de introducere a acestora pe piaţa internă.