Cea mai bună salată de roșii. Rețeta lui Radu Anton Roman este perfectă pentru zilele calde

Sursă foto: Dreamstime.com

Salata de roșii se prepară foarte ușor și este perfectă pentru zilele caniculare de vară care se apropie. În plus, roșiile sunt prezente pe toate tarabele din piețe, iar în această perioadă au cel mai delicios gust.

Salata de roșii poate fi servită atât ca fel principal atunci când nu mai ai timp să gătești un alt preparat, cât și ca garnitură pentru o friptură sau alte mâncăruri. De asemenea, această salată este foarte sănătoasă deoarece conține numai legume. În plus, roșiile se găsesc, în această perioadă, pe toate tarabele din piețele din România și au cel mai bun gust pe timpul verii.

Rețeta de salată de roșii a lui Radu Anton Roman este foarte ușor de făcut și vei avea nevoie doar de câteva lucruri. Pe lista ingredientelor necesare pentru cea mai bună salată de vară se află, bineînțeles, roşiile bine coapte şi tari, mărar sau cimbru, sare și piper, după gust. De asemenea, poți adăuga și două linguri de ulei pentru mai mult gust.

Rețeta lui Radu Anton Roman de salată de roșii

Pentru început, vei tăia roșiile în două și după în felii subțiri. Toacă verdeața pe care o vei folosi și adaug-o peste roșiile tăiate. Presară sare și piper. Ulterior, poți turna și uleiul. Amestecă până când sala de roșii este legată. În cazul în care vrei ca salata ta să aibă un gust și mai bun, poți să încerci să folosești un sos specific Olteniei sau Ardealului. Pentru sosul Oltenia vei avea nevoie de: două linguri ulei, sare, piper, verdeaţă și cinci căţei usturoi pisat pastă sau mai puţin, dacă acest ingredient nu este pe placul tău.

Toate ingredientele le vei amesteca până când vei obține un amestec cremos. Pentru sosul specific Ardealului, vei avea nevoie de: două linguri ulei, o lingură oţet, sare, piper, o ceapă roşie și verdeaţă. Toate ingredientele le vei amesteca foarte bine până când se vor omogeniza. De asemenea, în aceste sosuri mai poți adăuga telemea sau caşcaval ras, puţină boia, un ardei iute tocat, ardei graşi, castraveţi și gogoşari, în funcție de preferințe.