Înainte de a porni la drum, șoferii trebuie să verifice dacă polița RCA este valabilă, dar ar fi bine să încheie și o asigurare CASCO, ce i-ar ajuta în eventualitatea în care ar fi loviți de o mașină cu asigurare RCA la o companie care virează mai greu banii, recomandă Bogdan Andriescu, președintele Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR).
Foarte utilă este și asistența rutieră, un serviciu care, contra sumei de aproximativ 400 de lei pe an, îți asigură intervenții rapide în cazul unor probleme mecanice, intervenții ce pot avea loc în întreaga Europă.
Cât costă asigurarea civilă auto
Potrivit unor cifre publicate de Asociația Service-urilor Auto (ASSAI), doar 72-74% dintre conducătorii auto își cumpără polițe RCA. Prețul acestora variază foarte mult, în funcție de factori precum vârsta șoferului, tipul autoturismului, anul de producție, istoricul de accidente, localitatea în care locuiește etc. Totuși, cele mai mici prețuri le au pensionarii, spun reprezentanții asigurătorilor. Pentru tineri, prețurile sunt ceva mai mari. De pildă, pentru un șofer în vârstă de 35
CASCO - avantaje și prețuri
Aceeași asociație spune că doar mai puțin de o cincime dintre șoferi își mai fac astăzi asigurare CASCO în România. Iar mulți dintre aceștia o fac din obligația asumată față de bănci și firmele de leasing de a proteja bunul cumpărat. Asigurarea auto facultativă CASCO îl protejează pe titular împotriva pagubelor aduse mașinii de furt sau diferite avarii. Vei plăti un preț mai mic pentru CASCO dacă nu ai fost implicat anul trecut în accidente, dar și atunci când mașina este dotată cu sisteme de securitate și alarmă. Firmele trebuie să știe că plătesc mai mult pentru această asigurare auto decât persoanele fizice.