Ce să mai înţelegem? Remus Vulpescu, bufon pentru Ponta, specialist pentru Fondul Proprietatea!

Fondul Proprietatea l-a propus pe fostul preşedinte al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, pentru poziţia de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, împreună cu Oana Truţă, care era deja reprezentanta Fondului în conducerea companiei de stat.

Deocamdată, propunerea nu are decât valoare simbolică, pentru că Hidroelectrica se află în procedura de insolvenţă, declanşată la propunerea aceluiaşi Vulpescu. Responsabilitatea de a administra societatea revine administratorului judiciar, Euro Insol SPRL, al cărei reprezentant, Remus Borza, estimează că ieşirea din insolvenţă ar putea avea loc la jumătatea anului viitor.

Până la declanşarea insolvenţei, Remus Vulpescu a fost, pentru puţin timp, preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, apoi a fost desemnat administrator special, rerezentând acţionarii societăţii în cadrul acestei proceduri.

Ce a determinat Fondul Proprietatea să propună păstrarea lui Vulpescu în conducerea producătorului de electricitate? "Fondul Proprietatea subliniază că l-a propus Remus Vulpescu pentru poziţia de membru în cadrul Consiliului de Supraveghere atât datorită experienţei sale acumulate în ultimele luni în cadrul instituţiilor publice şi în cadrul companiilor de stat din România, cât şi datorită cunoştinţelor sale semnificative despre Hidroelectrica, operaţiunile acesteia, statutul actual în cadrul procedurii de insolvenţă şi perspectivele de dezvoltare", este explicaţia oferită printr-un comunicat de presă. "S-a lăsat atras într-un circ" În acelaşi comunicat, se mai spune că Remus Vulpescu şi Oana Truţă au recomandat, în calitate de membri ai Comitetului de Nominalizare şi Remunerare ai Hidroelectrica, zece candidaţi pentru Consiliul de Supraveghere, în colaborare cu un consultant de resurse umane. De asemenea, ei au făcut şi recomandări referitoare la remuneraţia membrilor Consiliului.

Nu este clar dacă Vulpescu şi Truţă s-au nominalizat pe ei înşişi printre cei zece, sau dacă Fondul Proprietatea a ales să ignore recomandările făcute, preferând să îi propună pe cei doi pentru a face parte din conducerea administrativă a companiei.

Propunerea Fondului este surprinzătoare, având în vedere că fostul preşedinte al OPSPI a plecat pe uşa din dos de la conducerea instituţiei, fiind aspru criticat de premierul Victor Ponta şi de ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, pentru felul în care s-a ocupat de privatizarea Oltchim, degenerată într-un scandal de amploare.

După eşecul privatizării combinatului chimic, Ponta a spus că Vulpescu s-a lăsat atras într-un circ organizat de Dan Diaconescu şi că nu se va mai ocupa de privatizări la OPSPI, iar Chiţoiu a declarat, la rândul său, că ar trebui schimbat din funcţie. În cele din urmă, Remus Vulpescu a ales să îşi dea demisia singur.