Ce minuni mai poți să vezi în Egipt, în afară de piramide

Majoritatea oamenilor, când aud de Egipt, se gândesc automat la piramide. Țara faraonilor ascunde, însă și alte comori care așteaptă să fie descoperite. Unele dintre ele se află în adâncurile Mării Roșii, unde se găsesc unele dintre cele mai spectaculoase recife de corali, din întreaga lume, altele pe muntele Sinai, locul în care Dumnezeu i s-a arătat lui Moise, pentru prima dată.

”În Sharm El Sheikh găsești cam orice. Avem unele dintre cele mai faimoase locuri de scufundări din lume, avem Mănăstirea Sf. Ecaterina care conține și a doua cea mai mare bibliotecă din lume, după cea din Vatican, avem plaje frumoase, munți, o moschee, piața veche, zona Na'amaBay, faimoasă pentru cluburile de noapte. Cât despre siguranță, pot să spun că oricine, bărbat sau femeie, se poate plimba prin oraș, chiar și noaptea fără nicio grijă”, a declarat  Khaled Fouda, guvernatorul regiunii Sinai de Sud.

Despre siguranța în Egipt a vorbit și Dan Goicea, managerul agenției de turism Cocktail Holidays, care a precizat că există filtre de securitate la intrările în stațiune, iar în aeroport, calitatea securității e mult mai ridicată decât în alte țări.

Ahmed Abd El-Meguid, managerul hotelului Sunrise Arabian Beach Resort a adăugat că în Sharm El Sheikh toate străzile sunt acoperite de camere de supraveghere, ca şi toate frontierele staţiunii - de pe mare, dar şi pe uscat. În plus, Guvernul nu eliberează licenţa de funcţionare anuală pentru hotelierii care nu îndeplinesc anumite condiţii, printre care şi amplasarea camerelor  de supraveghere în puncte cheie.

Recifele de corali din Marea Roșie

Stațiunea Sharm El Sheikh mai este numită și ”paradisul scufundătorilor” pentru că aici poți găsi cele mai spectaculoase, cele mai bogate și mai diverse recife de corali, după Marea Barieră de Corali din Australia. RasMohammed, Parcul Național din partea sudică a Peninsulei Sinai, reprezintă una dintre cele mai faimoase zone pentru scufundări. Cu o suprafață totală de 480 km² - incluzând și insula Tiran -  plaje cu nisip fin, golfulețe cu apă turcoaz, rezervații de mangrove, lacuri, formațiuni stâncoase și sute de specii de corali.

Mănăstirea Sf. Ecaterina

Una dintre cele mai fascinante obiective turistice din Peninsula Sinai este Mănăstirea Sf. Ecaterina, a cărei poveste ne duce în vremuri îndepărtate, la faptele din Vechiul Testament.

Situată la poalele Muntelui lui Moise, din Peninsula Sinai, Mănăstirea Sf. Ecaterina, una dintre cele mai importante centre de pelerinaj din lume și locul în care Moise a primit cele 10 porunci, a fost construită și cu ajutorul a 200 de români. Deși funcționează după ritul bisericii ortodoxe grecești, Profetul Mahomed a cerut musulmanilor să apere, cu prețul vieții, mănăstirea și pe cei ce trăiesc acolo.

„La 220 km distanță față de stațiunea Sharm El Sheikh, în inima pustietății, se află Mănăstirea Sf. Ecaterina, locul în care călugării greci trăiesc laolaltă cu beduinii, care le-au învățat limba, unde în mijlocul deșertului cresc măslini, chiparoși și eucalipți, printre pisici tolănite la soare și copii de beduini care mână caprele și încearcă să vândă suveniruri pelerinilor”, povestește Cosmina Gheorghiță, consultant local Cocktail Holidays.

În cadrul Mănăstirii se află și a doua cea mai mare bibliotecă din lume, după cea de la Vatican.  Aici sunt păstrate peste 6000 de manuscrise de o valoare inestimabilă, unele din ele mai vechi decât mănăstirea însăși.

Old Market și Soho Square

În aceste locuri puteți găsi magazine tradiționale cu ierburi aromatice, condimente și accesorii din piele și bumbac, bijuterii și decorațiuni. ”Soho este cea mai faimoasă strada din Sharm el Sheikh pentru că se află în centrul stațiunii, aici găsești restaurante exclusiviste, o fântână arteziană muzicală, un ice bar, unde te poți răcori la -6 grade, un patinoar articificial”, au explicat reprezentanții zonei.  

Pentru cei care vor să viziteze Sharme El Sheikh, Cocktail Holidays a programat anul acesta 23 de zboruri charter pe destinaţia Sharm el-Skeikh. Primul din această primăvară, care a decolat de pe Aeroportul Otopeni, a fost pe 24 martie, iar ultimul retur va fi pe 2 iunie. Din cauza temperaturilor foarte ridicate, charterele vor fi reluate la toamnă, în septembrie. Preţul pentru un sejur de şapte nopţi prin această agenţie porneşte de la 499 de euro de persoană, all-inclusive, cu toate taxele incluse.