Nu se anunţă vremuri deloc bune în actualul context al pandemiei generate de teribilul Coronavirus.
Ultimele informaţii vin dinspre Ping An, un grup de asigurări din China, care a analizat 7 dintre cele mai afectate ţări de temutul virus care a lovit în plin inclusiv Europa şi Statele Unite ale Americii. Concluzia studiului: pandemia va înregistra un vârf chiar în această săptămână, care va fi astfel printre cele mai critice de până acum, conform Daily Star.
În efectuare studiului s-a ţinut cont de măsurile de carantină, de resursele medicale şi de gradul de îmbătrânire a populaţiilor. Cercetătorii au transmis că „Italia este probabil în perioada de vârf acum.” Cu 812 morţi din cauza Covid-19 şi cu 11.591 cazuri testate pozitiv luni, Italia este una dintre cele mai afectate ţări din Europa.
La nivel planetar au fost înregistrate 4.050 cazuri de infectare cu Covid-19, cel mai scăzut nivel de la începutul lunii martie. Cifra totală a ajuns luni la 101.739.
Germania, Franţa şi Spania vor înregistra numărul maxim de îmbolnăviri chiar în 31 martie, în timp ce estimările pentru Statele Unite ale Americii anunţă vârful cazurilor de Covid-19 până la 3 aprilie, inclusiv.
Amintim că în Spania muriseră luni 812 oameni în 24 ore din cauza temutului virus apărut în China. La polul opus, cea mai scăzută rată de mortalitate se înregistrează în Germania.
„Controalele târzii pot genera o rată a infectării de 10 ori mai mare decât în ţările care au luat măsuri mai devreme.
Numărul oamenilor afectaţi într-o ţară depinde în mod critic de cât de rapid au fost implementate măsurile de separare şi control.
Resursele adecvate de sănătate vor contribui la o rată mai scăzută a mortalităţii, undeva între 1-2%.
Dacă numărul de cazuri noi confirmate cu Covid-19 într-un interval de 7 zile este mai mic decât dublul numărului paturilor de la Terapie intensivă, atunci ar trebui să fie o capacitate de tratament suficientă.
Rata de decces preconizată ar fi mai mică, între 1-2%. Modelele sugerează că ratele de mortalitate din Germania şi SUA vor fi între 1.1%-1.4%, similare cu cele din Coreea de Sud, care are 1.8%”, se arată în studiul grupului de asigurări.
De asemenea, studiul mai arată că densitatea va reprezenta un factor major în răspândirea virusului, din punctul acesta de vedere Marea Britanie, Germania şi Italia fiind mai puţin afectate decât Franţa.