Sunt porţii mici sau porţii mari? Şi ce conţin?
"Ce mănâncă soldații din fiecare țară înainte de a merge la luptă?" este o întrebare la care oferă răspuns o originală colecții de fotografii realizată de artistul Giulio Laccetti pentru Muzeul Desenului de la Triennale din Milano, după cum notează ziarul spaniol ABC.
Printre altele
Imaginile, din care cotidianul reproduce câteva, surprind rațiile de hrană asigurate de ministerele forțelor armate din diferite state de pe glob. De exemplu, militarii din Ucraina sunt alimentați cu conserve de carne și pește, biscuiți de mei și supă de legume, iar cei din Rusia, cu pate de ficat, gulaș și biscuiți.
În Estonia, meniul se compune, printre altele, din pâine integrală de secară, ciocolată cu fulgi de porumb și supă de pui, în timp ce în Franța, conține conserve din carne de pasăre cu legume, biscuți și batoane de ciocolată.
Soldații thailandezi primesc unele dintre cele mai mici porții de alimente, formate din orez, supă de pește, carne și fructe uscate.
Fideli dietei mediteraneene, militarii spanioli se hrănesc cu supă instant, conserve de porc, precum și cu salată. La care se adaugă și gumă de mestecat, pentru asigurarea igienei dentare.