Cei care îşi încep ziua cu un aport de energie sunt românii mai în vârstă, cu educaţie peste medie şi venituri mari.
Dar, tot mai mulţi români sar peste micul dejun, nu şi peste cină, care a devenit masa principală a zilei. Un procent ridicat al populaţiei din România nu are un regim alimentar cu trei mese principale.
Creşte consumul
Astfel, o treime dintre romani sunt supraponderali, după cum nota debărbaţi.ro. Potrivit unui studiu dat publicităţii în 2012, 42% dintre români sar peste cea mai importantă masă a zilei. Ciorbă sau supă, produse lactate, cartofi prăjiţi ori piure şi salate, acestea sunt alimentele care nu lipsesc din meniul săptămânal al românilor. Preferinţa pentru ciorbă scade, pe măsura ce creşte nivelul de educaţie, în schimb creşte consumul de salate şi fripturi la grătar.
Persoanele necăsătorite, cele care locuiesc singure şi tinerii care stau mult pe internet consumă mai mult cartofi prăjiţi şi pizza. Preferinţa pentru fast-food creşte odată cu nivelul de educaţie si de venituri, astfel că 24% dintre românii cu studii superioare consumă săptămânal hamburgeri. La fel şi 35% dintre cei care câştiga peste 3.500 de lei lunar. Mai mult de jumătate dintre medicii de familie consideră că alimentaţia românilor este departe de a fi una sănătoasă şi corectă. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
- ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cine a răsturnat regimul Ianukovici? Nu cumva chiar Moscova?
- CAZUL PIATRA NEAMŢ. Bande de copii terorizează oraşul, iar poliţia doarme cu legea în mână
- Gâdea şi Badea, Dom’ Profesor vă pregăteşte ceva
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
- Fete PENIBILE în cluburi. Distracţia s-a transformat într-un spectacol jenant | GALERIE FOTO
- ÎNAINTE ŞI DUPĂ. Cum ar arăta filmele dacă nu ar exista efectele speciale | GALERIE FOTO
- Oamenii cărora le-au crescut COARNE. De ce li s-a întâmplat aceasta: Părerea MEDICILOR / Galerie Foto şi VIDEO