Ce înseamnă în viaţă să ai o lopată! Un muncitor descoperă 34 de lingouri de aur într-o pivniţă. Ce a hotărât justiţia

Ce înseamnă în viaţă să ai o lopată! Un muncitor descoperă 34 de lingouri de aur într-o pivniţă. Ce a hotărât justiţia

El a înfipt lopata decisiv şi s-a ales cu o mică avere. Curtea de apel din Orleans a judecat cazul hotărând că muncitorul a fost unicul descoperitor al unei comori şi deci singurul care putea să tragă profit împreună cu propietarul locului, relatează Ouest-France.

Trei muncitori care lucrau într-o pivniţă la Vouzon (Loire-et-Cher), au descoperit o comoară excepţională, 34 lingouri de aur cu o valoare estimată la 1 milion de euro.

Împărţirea aurului, mărul discordiei

Avem de a face cu un muncitor înarmat cu o lopată şi un altul cu un ciocan pneumatic, cei care au descoperit comoara. Apoi, omul cu lopata a curăţat pământul răvăşit şi dalele de beton pe care cel cu ciocanul le spărsese. Omul cu lopata, deci, şi-a continuat treaba până a dat de ceva tare şi a scos la iveală o primă cutie de plastic conţinând 10 lingouri de aur, apoi o a doua cutie, apoi a treia.

Ca urmare a acestei descoperiri, propietarul a propus ''un protocol tranzacţional de împărţire la trei''. El îşi păstra jumătate din valoarea comorii (500.000 de euro) şi lor le dădea restul. Fiecare se alegea, deci, cu 139.000 de euro, cu un bonus pentru directorul tehnic al lucrării şi şeful de echipă.

Muncitorul cu ciocanul pneumatic a sesizat ulterior justiţia, considerând că lui i se cuvin mai mulţi euro

În 2017, tribunalul din Blois, a judecat spunând că el împreună cu muncitorul cu lopata sunt descoperitorii comorii şi trebuie să-şi împartă jumătate din suma totală, restul rămânând de drept propietarului.

De data aceasta intervine  omul cu lopata

Bărbatul face şi el apel, considerând că el era singurul descoperitor al comorii. Iar Curtea de Apel i-a dat lui dreptate. ''Această muncă în comun nu avea ca finalitate descoperirea vreunei comori'' , deci, în această speţă, avem de a face cu un singur descoperitor, ''acela care a făcut posibil ca comoară să fie scoasă la lumină'', deci muncitorul cu lopata are dreptul la jumătate din sumă, adică o jumătate de milion de euro, titrează questfrance

 

Ne puteți urmări și pe Google News