Carnea roşie şi fructele de mare conturează muşchii, iar ciocolata poate îmbunătăţi viaţa sexuală.
Bărbaţii atenţi la sănătatea lor aleg alimente necancerigene, care îi ţin în formă, nu dau naştere la straturi de grăsime pe abdomen şi nici nu le afectează fertilitatea. Carnea roşie este sursă de proteine, de leucină şi aminoacizi, care ajută la "construcţia" muşchilor.
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie, explică beneficiile acesteia. "Carnea roşie este o sursă bogată de fier, care ajută la conturarea muşchilor. Însă peste vârsta de 40 de ani, organismul nu mai asimilează fierul atât de bine şi trebuie rărită cantitatea. De exemplu, tinerii ar trebui să consume carne roşie o dată-de două ori pe lună, iar vârstnicii o dată la o lună-două", recomandă Mencinicopschi.
Ciocolata neagră scade nivelul colesterolului "rău", îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi menţine presiunea arterială în parametri normali, bărbaţii cu flux sanguin sărac fiind predispuşi să dezvolte disfuncţii erectile. Medicii recomandă să nu depăşiţi una-două tablete pe zi.
Crustaceele sunt bogate în zinc, substanţă extrem de importantă pentru protejarea inimii, muşchilor şi a sistemul reproducător. Cercetătorii susţin că de ficienţa de zinc duce la o proastă calitate a spermei şi infertilitate masculină.
Fructele de pădure pot fi soluţia pentru un psihic de top, dar şi pentru un fizic de invidiat. Ele sunt încărcate cu antioxidanţi care pot reduce riscul de apariţie a bolilor grave. Studiile arată că afinele sporesc memoria şi stimulează funcţiile cerebrale. Varianta fructelor de pădure congelate este mai ieftină şi aduce aceleaşi beneficii. Bananele abundă în potasiu, sub stanţă foarte importantă pentru contracţia musculară şi sănătatea oaselor. Iar potasiul ajută şi la menţinerea în parametri normali a tensiunii arteriale.
Sardina "sculptează" muşchii
Peştele gras precum somonul este o sursă excelentă de grăsimi "bune" - Omega 3 -, luptând împotriva bolilor de inimă, a cancerului şi artritei. Studiile subliniază că două porţii de peşte pe săptămănă scad considerabil probabilitatea pacienţilor de a muri din cauze cardiovasculare.
"Somonul e un peşte gras mai scump, însă la fel de bun e şi heringul, macroul, sardinele, codul şi tonul. Sardina e bună şi la conservă, dar nu file, ci integral pentru că are o proteină de foarte bună calitate care construieşte muşchii. Acest tip de peşte e o sursă bună de grăsime (Omega 3), vitamina D3, calciu şi fosfor în raporturile cele mai uşor de asimilat care ne feresc de boli cardiovasculare, cancer, osteoporoză", completează Mencinicopschi.
LEGUMELE MIRACULOASE
Roşiile scad riscul de apariţie a cancerului de prostată
Legumele portocalii sunt o sursă excelentă de beta-caroten, luteină şi vitamina C, substanţe ce scad riscurile unei prostate lărgite, conform unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition. Cele mai bune sunt ardeiul roşu, morcovii, dovleceii şi cartofii dulci. Roşiile sunt bogate în licopen, un antioxidant care protejează organismul împotriva mai multor tipuri de cancer.
Unele studii arată că bărbaţii care consumă sos de tomate regulat sunt mai puţin expuşi riscului de a face cancer la prostată.
Substanţele nutritive din spanac, varză şi napi vă feresc de cataractă şi degenerare musculară, boală ce apare odată cu înaintarea în vârstă şi care obstrucţionează vederea. În plus, toate aceste legume protejează şi împotriva cancerului.
Cartofii copţi sunt preferaţi pentru faptul că protejează inima. De asemenea, sunt bogaţi în vitamina C şi antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi. Toate aceste atu-uri sunt inamicii cancerului, ai bolilor de inimă şi chiar ai artritei.