În plină pandemie de Coronavirus trebuie să avem grijă la ce atingem prin locurile în care mergem, mai ales la supermarket, unde vine multă lume. Iată o listă cu alimentele „cele mai atinse” de oameni.
Specialiștii ne încurajează să avem atenție la alimentele pe care le cumpărăm pentru consumul nostru, întrucât oamenii au obiceiul de a le atinge pentru a vedea dacă sunt coapte, scrie Cancan.
Epidemiologul român Molnar Geza vorbește despre mai multe alimente pe care oamenii au o plăcere inexplicabilă de a le „pipăi”.
De asemenea, acesta ne încurajează să nu mai cumpărăm alimente ambalate, dar dacă totuși o facem, trebuie să avem grijă să ștergem ambalajul înainte de a pune mâinile pe el, acasă.
Epidemiologul a tras un semnal de alarmă cu privire la 2 fructe pe care românii le consumă foarte des: bananele și portocalele
„Mergem la cumpărături și pipăim portocalele și bananele înainte de a le alege. E un obicei prost, iar aceste alimente ar fi bine să fie evitate. Nu trebuie să facem nimic cu ambalajele.
În cel mai exigent caz, ambalajele pot fi șterse cu o cârpă umedă, cu un detergent sau cu un dezinfectant obișnuit pe bază de clor”, a explicat Molnar Geza.