Ce ALIMENTE să nu mai mănânci niciodată dacă vrei să nu faci CANCER

Anumite alimente ne pun în pericol sănătatea, chiar și viața. Acestea nu numai că îngrașă, dar cresc și riscul de a face cancer. Nutriționiștii recomandă să nu le mai consumi niciodată.

Nutriționistul Cori Grămescu recomandă să renunți la câteva alimente dacă vrei să nu te îmbolnăvești și să îți păstrezi silueta, scrie Gandul.

 

Produsele de patiserie

 

Cel mai nesănătos obicei al românilor este înlocuirea micului dejun cu 1-2 produse de patiserie şi o cafea de la dozator. Fie că vorbim de covrigi sau de pateuri, trebuie să înţelegem că ne alimentăm organismul cu făină de proastă calitate, agenţi de afânare şi de creştere, coloranţi alimentari, zahăr, grăsimi hidrogenate şi multă sare. Aceste produse cresc riscul de a face cancer.

Sucurile procesate şi dulci

 

Un pahar de 330 g de suc are 40 de g de zahăr şi am văzut frecvent persoane care beau doar suc toată ziua. Este înfiorător de nesănătos pentru organism şi este un obicei de care se scapă greu, adicţia de zahăr fiind greu de controlat.

Crănţănele

 

Covrigei, bombonele, chipsuri, popcorn, seminţe prajite cu sare, arahide prăjite, biscuiţi sau fursecuri -mulţi dintre noi le consumă la birou sau la televizor, înainte de culcare, nerealizând ce deserviciu ne facem. Conţin foarte mult zahăr şi sare, adesea fără un aport de fibre alimentare şi la un cost caloric mare, calorii ce nu aduc în organism niciun beneficiu de vitamine sau minerale.

 

De asemenea, este indicat să consumi cât mai multe fructe și legume.