Într-o perioadă de instabilitate şi volatilitate a pieţelor financiare globale, puţine afaceri reuşesc să menţină un ritm constant de creştere.
Cu a doua franciză deschisă în 2015, localizată în centrul Clujului, după cea deschisă la începutul acestui an în Bucureşti, Studio 20 ajunge la trei centre de videochat glamour în România, a anunţat compania.
”Studio 20, afacerea pilot deschisă la 1 ianuarie 2014 a generat peste 900 de mii de euro anul trecut. Această informaţie a convins o serie de antreprenori că un business în videochat glamour este un important generator de profit dacă este gestionat aşa cum trebuie” declară Robert Vanderty, managerul Studio 20.
În prezent, studioul pilot deschis de Studio 20 lângă Gara de Nord din Bucureşti reuşeşte să se impună pe o piaţa concurenţială acerbă, unde româcele par a fi cele mai căutate modele. „Din estimările noastre sunt mai mult de 100 de mii de modele din România care lucrează pe cele mai mari site-uri de Live Cam din lume.Numai o mică parte dintre ele trăiesc un vis împlinit din punct de vedere financiar. Doar dacă beneficiază de training şi consiliere pentru a deveni la rândul lor nişte terapeuţi, pot spera la câştiguri de 3 – 10 mii de dolari pe lună ca model”, declară Robert Vanderty.
Cu o investiţie care aparţine unor tineri softişti, franciza Studio 20 din Cluj a avut nevoie pentru deschidere de aproximativ 100 de mii de euro. „Ne-am uitat la cifre, pe caietul de franciză şi am căzut de acord că nu există o afacere mai potrivită pentru noi decât Studio 20, asta graţie consilierii pe care o primim de la echipa lui Robert. Este clar că atunci când am aplicat pentru caietul de franciză aveam o cu totul altă opinie despre acest domeniu. Vrem să generăm profit cu studioul nostru, vrem să avem o afacere din care să câştige toată lumea implicată. Pentru asta a fost nevoie de investiţii de peste 100 de mii de euro, dar a fost nevoie şi de traineri pentru modele şi o echipă care să facă faţă provocărilor tehnice”, declară Andrei M., coproprietar al francizei.
Studio-ul din Cluj este situat în strada Louis Pasteur şi are 300 mp. Aici pot lucra 20 de modele și o echipă de suport compusă din alte 6 persoane. „Suplimentar, pentru trainingul modelelor angajate, pe lângă suportul colegilor de la Bucureşti, am ales traineri care se ocupă cu instruirea personalului de vânzări şi telesales din multinaţionalele prezente în Cluj. Intenţionăm să ne recuperăm investiţia până la finalul anului viitor, iar pe profit să intrăm mult mai repede” declară Florin B, cel de-al doilea asociat al Studio 20 Cluj.
Estimarea reprezentanţilor Studio 20 pentru 9 luni din 2015 este că piața a crescut cu 10-15% dar, cel mai important, dacă în 2014 aveam peste 90% din piață la negru, în 2015, ca urmare a controalelor ANAF și ale Parchetului General, peste 50% din încasări trec în legalitate. Asta se vede în creșterea încasărilor la bugetul de stat. „Peste 100 de milioane de dolari sunt produși de industria de videochat din România și asta înseamnă 5-10 milioane de dolari în taxe și impozite în fiecare an”, declară Robert Vanderty.
Performanţele financiare ale Studio 20 fac din modele adevărate dive europene. Studio 20 alături de Raquelle Diva cele mai înalte distincţii la Oscarurile europene ale industriei de live entertainment: „Nu este un business uşor, ai parte de nopţi nedormite, dar trebuie să-l faci cu multă atenţie şi cu respectarea tuturor legilor în vigoare. Am vazut modele care au intrat pentru prima data la noi în studio cu multă circumspecţie, iar acum sunt persoane sigure pe sine, cu un bagaj important de cunoştinţe generale şi cu o serie de noţiuni de terapie destul de bine însuşite. În fapt, cu cât ştiu mai bine să-şi folosească skill-urile din zona comunicării, cu atât reuşesc să câştige mai mult, iar Raquelle Diva, Devious Angel sau Sasha Red sunt exemple în acest sens, modele recunoscute la nivel mondial”, declară Robert Vanderty.