Cazul Caracal. Probă incredibilă! Cineva din Poliția Română suna pe telefoanele Luizei şi ale lui Dincă, după răpirea fetei

Am informat într-un articol anterior, în exclusivitate, că telefonul Luizei Melencu, despre care procurorii spun că a fost ucisă de Gheorghe Dincă, a fost folosit de cineva și după răpirea fetei. Dincă declarase că a aruncat mobilul Luizei pe câmp, la scurt timp după ce aceasta s-a urcat la el în mașină. Dincă minte. Cotinuăm seria dezvăluirilor incendiare.

S-a vorbit pe ambele telefoane ale Luizei

În episodul anterior, am explicat faptul că Luiza Melencu avea două telefoane. Mai exact, un singur aparat, la care folosea două cartele. Prima cartelă o vom numi 620, după ultimele trei cifre ale numărului. Această cartelă este un abonament, pe numele mamei Luizei, Monica Melencu. Cea de-a doua cartelă, pe care o vom numi 031, tot după ultimele trei cifre ale numărului ei, era o cartelă prepay, cumpărată tot de mama Luizei. Pe aceasta fata o ţinea în husa telefonului mobil, pentru că aparatul nu avea loc pentru două sim-uri. Această a doua cartelă, 031, Luiza o folosea doar pentru a vorbi pe facebook, cu un grup de prieteni din care făcea şi ea parte. Cartela-abonament, 620, o folosea pentru convorbirile curente. Vorbea mai ales pe WhatsAp. Atât apeluri audio, cât şi video.

Să reamintim ce se întâmplă cu traficul de pe mobilul fetei, ce lucruri a scos la iveală.

Luiza s-a urcat în maşina lui Dincă în acea nenorocită zi de 14 aprilie 2019, în Caracal, la intersecţia numită „la Văduva” la orele 11,34. Telefonul ei cu cartela-abonament 620 este prezent pe celula de la Caracal. Un minut mai târziu, la 11,35, el dispare de pe celula de la Caracal. După alt minut, la orele 11,36, apare pe releul de la Dioşti, care are o rază de acoperire de 4 kilometri. Asta înseamnă că maşina cu fata captivă se deplasa pe şoseaua Caracal-Craiova.

Dincă spune că a oprit într-o parcare în apropiere de Dioşti, comuna în care locuia fata. Că acolo i-a smuls telefonul şi l-a aruncat pe câmp. După care a întors maşina şi s-a îndreptat către locuinţa lui, prin faţa căreia trecuse cu câteva minute mai devreme (Dincă locuieşte pe Calea Craiovei, foarte aproape de ieşirea din Caracal) unde o sechestrează pe Luiza și o violează. De la 11,46 şi până la 13,46, la telefonul Luizei, care avea în el cartela 620, nu vorbeşte nimeni. Telefonul se află însă în continuare pe raza releului din Dioşti. De la 13,46 şi până la 19,22, telefonul este solicitat de peste 100 de ori. Dintre acestea, 7 apeluri sunt video. Nu este doar apelat, lucru firesc pentru că, văzând că nu mai apare acasă, familia Luizei s-a alertat şi a încercat să o caute la telefon. Dar se şi sună de pe el. Cineva îl foloseşte.

Ce înseamnă asta? Că Dincă a minţit atunci când a spus că a aruncat telefonul. Mai mult, la un moment dat, telefonul cu cartela-abonament 620 s-a descărcat. Apoi iar s-a vorbit de pe el. Asta înseamnă că cineva l-a încărcat şi apoi l-a folosit.

La 19,56, pe cealaltă cartelă a Luizei, 031, cea pe care o avea în husa telefonului, încep să intre mesaje. Asta înseamnă că cineva a luat cartela prepay şi a băgat-o în telefonul lui. Pentru că în telefonul Luizei era cartela 620 şi se vorbea şi de pe ea în acel interval orar.

De aceea avocata familiei Melencu, Carmen Obîrşanu a cerut Tribunalului Bucureşti să dea o decizie prin care Departamentul de Operaţii Speciale (DOS) să stabilească traseul urmat de această cartelă. Ei bine, la dosarul cauzei nu se află nici un document care să precizeze acest traseu, deşi tribunalul a decis ca să se facă această hartă.

Până aici v-am relatat în episodul de ieri. Am făcut acum un mic rezumat, pentru a înţelege ce s-a întâmplat mai departe. Vă prezentăm în continuare,  povestea de groază a Luizei Melencu.

Pe cartela 031 a Luizei s-a sunat şi de la Inspectoratul General al Poliției

Din data de 14 aprilie, de când este răpită Luiza, începând cu orele 19,56, când încep să se primească mesaje pe ea şi până în data de 19 aprilie, cartela prepay 031 a fetei rămâne activă. Se vorbeşte şi se primesc mesaje pe ea.

În după amiaza zilei de 19 aprilie, deci la 5 zile de când Luiza fusese răpită, pe cartela 031 se sună de la mai multe numere. Informaţii confidenţiale ne spun că o parte dintre apeluri vin din zona  Arad, Bihor. În ziua aceea s-au dat pe această cartelă mai mult de 70 de mesaje.

Tot în după-amiaza de 19 aprilie, vine bomba. Pe cartela  prepay a Luizei, 031, se sună de pe un număr colectiv care aparţine Inspectoratului General al Poliţiei Române. De nu mai puţin de 7 ori! Ce înseamnă număr colectiv? Adică abonamentul este plătit de instituţie şi telefonul respectiv este dat spre folosinţă unui angajat.

În seara de 19 aprilie, după ce este apelată de la IGPR, cartela 031 devine inactivă.

Cu siguranţă, în acest interval de timp, nu Dincă este cel care a folosit cartela. Veţi vedea de ce.

Dincă este sunat şi el de la IGPR

Ne întoarcem acum cu 4 zile în urmă, ca să dovedim că nu „monstrul din Caracal” a utilizat cartela Luizei, 031.

Pe data de 15 aprilie, deci la o zi după ce a răpit-o şi sechestrat-o pe Luiza, Dincă merge la Craiova şi cumpără un telefon nou. Şi o cartelă prepay, pe care o vom numi 312, după ultimile 3 cifre ale numărului ei.

De pe acest telefon nou, cu cartelă nouă, îl sună pe bunicul Luizei de două ori, ca să-i spună că fata este bine, s-a măritat şi a plecat în străinătate. Chiar se recomandă că el este ginerele. Face trei apeluri, două la Stelian Iordache, bunicul fetei răpite şi o dată greşeşte numărul. Tot de pe acest telefon,  mai sună pe cineva din Craiova.

În perioada 15 -23 aprilie, pe acest telefon nou, cu cartela nouă 312, Dincă primeşte peste 180 de contacte. Şi acum, atenţie! Nu mai puţin de 9 mesaje sunt date de la acelaşi telefon de la IGPR, de pe care s-au dat mesajele şi pe telefonul cu cartela 031 a Luizei, în data de 19 aprilie, când fata era răpită de 5 zile.

Asta înseamnă că cineva din interiorul IGPR avea cunoştinţă de tot ce se petrecuse. Mai mult, cunoştea atât numărul de cartelă prepay al Luizei, cât şi numărul de cartelă prepay cumpărată de Dincă o dată cu telefonul, în data de 15 aprilie, a doua zi după răpire.

Poliţia reacţionează abia după o lună. Procurorul Vasilescu după două

Abia la o lună de zile după ce Dincă şi-a cumpărat telefonul cu noua cartelă, adică pe 15 mai 2019, Poliţia Dolj reuşeşte să facă lista cu cele 180 de contacte. A doua zi, pe 16 mai, înaintează acest document esenţial către Poliţia Coşoveni, acolo unde se instrumenta dosarul dispariţiei Luizei Melencu. A doua zi, pe 17 mai, Poliţia Coşoveni înaintează acest document procurorului de caz, Liviu Vasilescu, la DIICOT Dolj.

Liviu Vasilescu însă „uită” timp de două luni de zile de lista cu apeluri. Abia după două luni înaintează Tribunalului Dolj o adresă prin care cere ca acesta să decidă ca DOS să stabilească mişcarea cartelei 312, cumpărată de Dincă o dată cu noul telefon. Nu pomeneşte însă nimic de mesajele primite de la IGPR. Mai mult, spune că pe această cartelă nu s-au primit decât două apeluri de când a fost cumpărată. Şi ele erau 180.

Dincă vorbeşte cu IGPR-ul şi în timpul percheziţiei, după răpirea Alexandrei Măceșanu

Pe data de 26 iulie, se sparge buba cu cea de-a doua răpită, Alexandra Măceşanu. La ora 6 dimineaţa, după ce s-au câcâit toată noaptea în faţa porţilor, poliţia intră în sfârşit peste Dincă în casă.

Cu o jumătate de oră înainte, la ora 5,20, Dincă primeşte pe telefonul său personal, cu cartela- abonament pe care o vom numi 235, după ultimele trei cifre ale numărului, primul mesaj.

Apoi începe percheziţia. Dincă stă foarte liniştit, după cum a văzut toată lumea. Avea şi de ce.

În intervalul orar 5,20 – 11,55, chiar în timp ce se desfăşura percheziţia, Dincă primeşte pe telefonul lui, 235, pe care nu se ştie de ce anchetatorii nu l-au confiscat din prima când au intrat în casă, 29 de mesaje. Între acestea, sunt şi 7 mesaje de pe telefonul de la IGPR. Acelaşi de pe care s-au dat şi mesajele în zilele de după răpirea Luizei Melencu. Acest telefon are numărul cu terminaţia 375.

Când s-a făcut percheziţia informatică la telefonul lui Dincă, cu cartela  235, specialiştii care au executat această operaţiune i-au spus avocatului Tonel Pop că, din păcate, acele mesaje primite de Dincă în timpul percheziţiei, nu au putut fi recuperate, aşa că ele nu există la dosar.

Din toate aceste motive, trebuie reluată temeinic cercetarea acestor două cazuri de o gravitate extremă. Despre asta, până şi Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, are dreptate.