Câţi români MĂNÂNCĂ ZILNIC în ORAŞ

Doar 2% dintre români iau masa în oraş în fiecare zi iar cei mai mulţi, circa 20%, mănâncă o dată până la de trei ori pe săptămână mâncare gata preparată, conform unui studiu despre obiceiurile de consum de mâncare în afara casei, scrie comunicatul Gfk.

Persoanele cu venituri mari, de peste 4.000 de lei, mănâncă chiar mai des de o dată pe zi în oraş, conform studiului de specialitate. Şi tinerii, chiar dacă nu au deloc venit sau au un venit foarte mic, obişnuiesc să mănânce în mers cel puţin o dată pe zi.

Cei tineri şi foarte tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, sunt aceia care au obiceiul de a cheltui cel mai des pentru a lua masa pe drum, mai ales cei din Bucureşti şi din oraşele mari. Locuitorii Capitalei şi cei din marile oraşe sunt campioni la frecvenţa consumului de alimente în afara casei, cu un procent dublu faţă de ceilalţi români. .

Localurile cu servire rapidă care vând burgeri, shaorma, pui prăjit şi cartofi prăjiţi sunt preferate pentru cumpărarea de mâncare pentru a fi consumată 'în mers'. 50% dintre participanţii la studiul GfK declară că au cumpărat de la un astfel de local în ultimele patru săptămâni.

Fast-food-urile sunt frecventate cu precădere de către bărbaţi, în timp ce femeile optează mai degrabă pentru patiserii sau covrigării. Cei mai mulţi dintre clienţii acestor locaţii au între 25-34 de ani.