După ce la începutul lunii o parte din echipa săptămânalului „Academia Caţavencu” a decis să plece, în principal din motive de politică editorială, dar şi pentru că le-au fost tăiate salariile, astăzi a apărut pe piaţă primul număr al revistei înfiinţate de aceştia, „Kamikaze”.
Autoproclamatul „ săptămânal scăpat de sub control” şi „fără moguli, ziarul Kamikaze nu este, cel puţin la o primă vedere, diferit de mai bătrânul „Caţavencu”. Aceleaşi culori pe prima pagină, aceleaşi titluri „muşcătoare” pe teme politice şi imagini satirizate ale personajelor săptămânii.
Rubricile şi-au păstrat tematica, schimbându-şi numai denumirile. Astfel, „Bîrfe, şemenuri, şuşanele” din „Academia Caţavencu” a devenit în „Kamikaze” „Blogării postează, Marghioala comentează”. Noii „caţavenci” nu au renunţat nici la bule, însă tocmai ele fac distincţia dintre cele două publicaţii. Dacă în „Caţavencu” acestea au format rotund, în noul săptămânal bulele sunt dreptunghiulare. Cu un layout asemănător, unul mai mult portocaliu, celălalt mai verde, ambele cu câte 24 de pagini, cu subiecte care tratează aceleaşi teme, cele două publicaţii se disting prin stilul de abordare şi ironia, subtilă la Caţavencu, brută în „Kamikaze”.Din prima lipseşte „Jurnalul lui Tetelu”, din a doua caricaturile lui Mardale, care a rămas fidel vechii echipe. "Schismă" la ziar
Pe 3 martie, o parte dintre jurnaliştii Academiei Caţavencu, nemulţumiţi de presiunile la care au fost supuşi, mai ales în campanie electorală, au decis să se desprindă de trustul lui Sorin Ovidiu Vântu şi să îşi formeze o nouă revistă. "Pe mine oferta m-a tentat. Vreau să plec într-un loc unde să pot scrie despre Roşia Montana", a spus pentru evz.ro, jurnalistul Mircea Toma.
După două săptămâni, numele Alexandru Căutiş, Alexandru Duţu, Daniel Goace, Dragoş Muşat, Cătălin Prisacariu, Iulian Tănase, Alexandru Vărzaru, Silviu Apostol, Roxana Jipa, Alina Moscalu, Andrei Manţog şi GabrieDrogeanu, figurează la prezentarea echipei editoriale a săptămânalului Kamikaze.