Cât costă un elevator auto și cât de mult poți profita de pe urma investiției într-un astfel de utilaj?(P)

Elevatoarele auto sunt utilaje grele, fabricate cu scopul de a ridica autoturismele de la sol în vederea depanării. În funcție de sarcina lor maximă de ridicare elevatoarele auto pot ridica vehicule cu o masă de până la 5.5 tone.

După structura lor, elevatoarele auto se împart în elevatoare auto sub formă de platformă pentru vulcanizare, elevatoare auto de tip foarfecă, elevatoare auto cu două coloane și elevatoare auto cu patru coloane.

În general, elevatoarele cu sarcini maxime de ridicare mari se fixează pe podeaua atelierului și rămân ancorate în locul unde se poziționează pentru prima oară. Dar printre cele de tip foarfecă există și elevatoare auto care se pot îngropa în cimentul atelierului astfel încât atunci când nu sunt folosite să creeze o suprafață plană, la nivelul podelei.

Cum să alegi elevatorul auto potrivit pentru atelierul pe care îl deții?

Bugetul este bineînțeles un factor important după care poți să alegi un elevator auto pentru afacerea ta. Dar ceea ce trebuie să te intereseze în primul rând nu sunt banii pe care îi investești într-un astfel de utilaj, ci sarcina lui maximă de ridicare ca să poți știi dacă îți va permite să-ți servești clienții obișnuiți sau nu.

Dacă majoritatea clienților service-ului tău sunt posesori de autoturisme grele, care depășesc masa de 3-4 tone, atunci este obligatoriu să investești într-un elevator puternic, care să poată ridica această greutate în condiții de maximă siguranță. Prețul pentru un astfel de elevator începe de la 16.000 RON și poate depăși suma 25.000 RON.

Pe de altă parte, dacă nu ai clienți cu autoturisme atât de grele, te-ai putea orienta către elevatoare auto cu sarcini maxime de ridicare mai mici, ca de exemplu elevatoarele auto pentru vulcanizări care costă în jur de 9000 RON și au o sarcină maximă de ridicare de 3 tone.

Ca regulă generală, elevatoarele auto cu două coloane, chiar și cele ieftine ca preț, au sarcini de ridicare mai mari decât cele de tip foarfecă, dar marele lor dezavantaj este că nu pot fi îngropate în podea, ocupând astfel în permanență spațiul atelierului, chiar și atunci când nu sunt folosite. Dar pe de altă parte, sunt foarte puternice, simplu de operat și perfect sigure dacă sunt folosite de un mecanic instruit special în această direcție.

Indiferent de modelul de elevator auto preferat, poți achiziționa un astfel de utilaj direct de pe website-ul profesional eqp.ro unde ai la dispoziție o gamă largă de mașinării, dar și unelte și piese auto de o calitate premium.

Cât de repede se amortizează investiția într-un elevator auto?

Elevatoarele auto sunt într-adevăr o investiție considerabilă pentru bugetul unui atelier, dar luând în calcul cât de folositor este un astfel de utilaj pentru o afacere, ai siguranța că banii cheltuiți ți se vor întoarce rapid și în cel mai scurt timp, vei obține și profit. Elevatoarele auto nu se folosesc doar pentru depanarea autoturismelor, ci și pentru verificarea lor sau pentru sarcini sezoniere ca schimbarea cauciucurilor de la un sezon la altul. Iar spre deosebire de cricuri și alte metode de a ridica mașinile până la o înălțime optimă, sunt mai simplu de utilizat și accelerează operațiile, putând astfel să servești mai mulți clienți de-a lungul zilei.

Ce trebuie să știi înainte de a investi într-un elevator auto?

Pentru siguranță maximă și evitarea accidentelor la locul de muncă, elevatoarele nu pot fi operate decât de personal calificat. În plus, pentru folosirea lor, este necesar ca atelierul respectiv să obțină o autorizație de utilizare pentru care sunt necesare o serie de documente speciale. Unul din aceste documente este un certificat din partea producătorului care să ateste faptul că elevatorul în cauză a fost fabricat respectându-se normele europene în vigoare.

Astfel, te încurajăm să achiziționezi elevatoare auto noi, care se livrează cu toate documentele necesare obținerii autorizației de operare. Doar în acest mod vei putea utiliza noul tău utilaj în mod legal și fără a pune în pericol viața ta, a angajaților tăi și nu în ultimul rând, a clienților.

În plus, pentru faptul că te vei folosi de elevatorul tău pe toată durata activității firmei pe care o conduci, este bine să alegi doar utilaje neuzate, care să contribuie la dezvoltarea afacerii, nu doar să lungească lista de cheltuieli.