Petru Buiuca s-a dus să "fure" meserie din Franţa şi a gătit pentru studenţii de la Facultatea din Limoges, la o seară cu specific românesc. Tânărul şi-a deschis o afacere culinară online, photobites.ro şi merge la evenimente şi demonstratii culinare.
După ce a câştigat primul sezon al super show-ului "MasterChef", Petru Buiuca şi-a văzut visul împlinit: a putut să-şi ajute familia, şi-a deschis o afacere culinara online, photobites.ro, a mers la numeroase evenimente şi demonstratii culinare şi, în plus, şi-a luat bilet până în Franţa, unde vrea să "fure" toate secretele gastronomiei locale. Aflat în această perioadă în Franţa, Petru mărturiseşte că această experienţă este exact aşa cum şi-a imaginat: "Frumos şi chiar divin. Curat şi civilizat. Mâncarea te face să te simţi ca un rege fie că mănânci la restaurante de lux, fie că iei o clătită de pe stradă... Visul francez ar trebui să existe în fiecare gurmand, căci cel puţin odată în viaţă acesta ar trebui să vină în Franţa, aşa cum credincioşii merg la Mecca sau Vatican."
Petru a ajuns in Rabastens, la 20 de minute de Toulouse, unde s-a întâlnit cu verişoara sa, dar şi în Limoge, unde a gătit pentru studenţii de la Facultatea din Limoges, la o seară cu specific românesc. A vizitat măcelăriile franţuzeşti, "care se numesc boucherie şi unde îţi vând şi 20 de grame de ceva, orice, daca vrei". Câştigătorul primului sezon "MasterChef" s-a întâlnit lângă Limoge şi cu un maestru bucătar care a lucrat la un restaurant cu 4 stele Michelin şi care l-a ajutat cu sfaturi şi reţete preţioase.