Casa primită sub formă de donaţie de familia lui Nicolae Mischie de la mătuşa Lucica Bicescu, aflată în apropierea centrului municipiului Târgu-Jiu, a fost proiectată de un arhitect polonez şi construită în perioada interbelică.
Imobilul se remarcă prin arhitectura unică, dar şi prin dimensiuni şi lărgimea curţii. Experţii imobiliari o evaluează la peste un milion de euro. Casa a fost reşedinţa familiei Bicescu, una dintre familiile de vază din judeţul Gorj. Soţul aşazisei mătuşi a familiei Mischie era un renumit avocat.
Cu toate că Mischie susţine că Lucia Bicescu este mătuşa sa, între cele două familii nu există relaţii de rudenie. Singura legătură este că Sanda Mischie, soţia fostului preşedinte al CJ Gorj, a fost medicul Luciei Bicescu. „Este o casă deosebită. Este una dintre clădirile reprezentantive din municipiul Târgu-Jiu“, susţine arhitectul Iulian Cămui, expert în monumente istorice. În urmă cu aproximativ cinci ani, când Nicolae Mischie se afla la conducerea judeţului, casa donată acestuia a apărut într-un pliant turistic despre judeţul Gorj, realizat de către Consiliul Jude- ţean Gorj. Muzeu de istorie şi policlinică Înainte să devină reşedinţa familiei Mischie, casa a găzduit Muzeul Raional de Istorie, iar apoi în clădire a funcţionat policlinica cu plată. Ştefania Dobre, în vârstă de 71 de ani, este vecină cu familia Mischie. „Venea multă lume să viziteze casa atunci când aici era muzeu de istorie. Apoi, în clădire s-a mutat policlinica cu plată. Medicii lucrau cu o jumătate de normă. Erau toate specialităţile. Casa era destul de degradată, dar după ce s-a mutat familia Mischie s-au făcut mai multe îmbună tăţiri“.
Casa a fost dobândită de familia Mischie în perioada în care Sanda Mischie ocupa funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică. Colegii acesteia nu au privit cu ochi buni tranzacţia, deoarece cabinetele care funcţionau în cadrul policlinicii au fost desfiinţate. În schimb, Sanda Mischie şi-a deschis în casă un cabinet medical.