Un poliţist cu grad de comisar şef de la Direcţia Naţională Anticorupţie a fost demis după ce informaţii din dosarul Apostu-Stoia au ajuns la mai mulţi oameni de afaceri care sunt cercetaţi penal alături de primarul Clujului.
Surse judiciare susţin că imediat după arestarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, anumite informaţii din dosarul 60/P/2011, în care este cercetat primarul Clujului Sorin Apostu şi alte persoane care deţin afaceri importante în oraş au "răsuflat". Aceleaşi surse susţin că în cele şapte zile care au trecut de la arestarea lui Bica şi până la arestarea lui Apostu, primarul a distrus probe esenţiale pentru anchetă şia luat legătură cu ceilalţi inculpaţi pentru a distruge probe. DNA a dispus să îi retragă avizul comisarului şef Florin Todor, acesta fiind pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.
Poliţistul este prieten de familia cu unul dintre inculpaţii din dosar După o anchetă care a durat câteva săptămâni, Serviciul Român de Informaţii a reuşit să afle numele "cârtiţei" în persoana comisarului şef Florin Todor, poliţist la Poliţia Judiciară de la DNA Cluj. Todor a ocupat o funcţie şi mai înaltă, fiind transferat în urmă cu patru ani de la DNA CLuj la DNA Bucureşti, unde a lucrat în dosare de corupţie privind macrocriminalitatea economică. Surse judiciare susţin că, în unul dintre dosarele în care Todor a lucrat este cercetat penal deputatul liberal Relu Fenechiu, pentru o fraudă cu transformatoare vechi care au fost vândute ca noi la Electrica Moldova. În urmă cu doi ani, Todor a revenit la Cluj şI a lucrat la DNA Cluj. SRI a descoperit că Todor era prieten foarte bun cu omul de afaceri Simion Mureşan, patron la societatea Electrogrup, cercetat şi el în acelaşI dosar de corupţi. Firma lui Mureşan a câştigat licitaţia pentur montarea a 300 de camera de luat vederi în CLuj Napoca, pentru monitorizarea traficului auto. Relaţia dintre Mureşan Simion şI Florin Todor este mult mai adâncă decât pare la prima vedere. Soţia poliţistului, Mihaela Todor, a lucrat ca şi economist la DNA dar din acest an a fost angajataă la societatea Electrogrup SRL, în funcţia de director la resurse umane.
Împrumut de 50.000 de euro Surse judiciare susţin că Todor a luat un împrumut de la Mureşan care ar fi de 50.000 de euro. Momentul în care Todor a primit banii de la Mureşan a fost surprins de ofiţerii de la filajul SRI care îl urmăreau pe omul de afaceri, acest lucru petrecându-se chiar în faţa unei bănci din centrul Clujului. În declaraţia de avere a poliţistului se arată că acesta este dator vândut la bănci. Comisarul şef Todor are două împrumuturi în valoare de 233.500 de franci elveţieni. Acest lucru în condiţiile în care comisarul şef are un salar lunar de la DNA, de 5.800 de lei. DNA îl acuză pe omul de afaceri Simion Mureşan de la Electrogrup SRL că i-a plătit primarului Sorin Apostu mai multe excursii dintre care uina în Grecia. În această excursie a participat alături de familia Apostu şI familia Mureşan, chiar comisarul şef Florin Todor cu familia. "În această excursie, băiatul lui Apostu s-a îmbolnăvit şI familia a trebuit să se întoarcă mai repede acasă. În schimb au rămss familiile Mureşan şI Todor", spune un anchetator. CITIŢI ŞI:
- Cum şi-au petrecut Crăciunul VIP-urile arestate
- Sorin Apostu aplica metodele mafiei siciliene pentru a încasa lunar "taxele de protecţie". Noi aventuri din cel mai răsunător caz de corupţie
- EXCLUSIV: Dezvăluiri tari din Dosarul "Apostu". Surprize mari: numele tuturor celor cercetaţi şi interceptări noi. Dovada că Monica Apostu lua şpagă în haine
- Boc mai crede în nevinovăţia fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, acuzat de luare de mită
- După dezvăluirile EVZ, şeful IPJ Cluj, băgat în comisa de disciplină
- Saună şi masaj pentru arestaţii de lux din Cluj