Noul mandat de președinte al lui Trump a generat numeroase discuții atât la nivelul Statelor Unite, cât și internațional. Se vorbește despre cum va afecta acest lucru celelalte țări, cum va arăta viitorul Americii, dar și care vor fi rezultatele în ceea ce ține de războaiele în curs de desfășurare, precum cel din Ucraina și cel din Israel.
Subiectul a fost abordat și în cadrul noii ediții a podcastului „Hai Live”, moderat de jurnalistul Robert Turcescu. Aceasta a fost difuzată joi, 7 noiembrie, pe canalul de YouTube „Hai România”. La discuții au mai fost prezenți și jurnalistul Bogdan Comaroni și scriitorul Octavian Hoandră.
Atenția celor trei s-a îndreptat spre victoria lui Trump din Statele Unite. Dar și asupra puterii pe care o are, de fapt, acesta.
Care sunt puterile lui Trump
Jurnalistul Bogdan Comaroni a vorbit mai mult despre puterile pe care le are președintele Donald Trump.
„Cine se așteaptă acum că Trump are puteri de tip rege, că vine și dă decrete, nu va fi așa. Va fi o perioadă extrem de grea. El va trebui să meargă ca pe sârmă la înălțime. Asta să poată să ducă la îndeplinire și ce a vrut să facă. Dar, în același timp, să ducă ce angajamente și-a luat pentru Partidul Republican, care trebuie să confirme și dacă vrea să rămână la putere măcar pentru opt ani. Acesta trebuie să fie conform cu ceea ce a făcut Trump”, sunt spusele jurnalistului.
De asemenea, el a mai continuat prin a explica faptul că Trump va trebui să lupte cu o forță imensă care se află în spate.
„Adică acei bani și forța pe care o dau și legăturile, serviciile secrete, deep state-ul, tot ceea ce înseamnă acest mecanism American. SUA sunt, până la urmă, o federație, care este constituită pe principii nu numai masonice, dar există la putere societățile secrete. Adică cele care reprezintă o zonă de tip masonic, dar nu doar atât. O elită a serviciilor secrete, care este structurată în baza serviciilor secrete care au independență. Atât FBI-ul, CIA-ul, și multe au alte puteri. De asemenea, sunt și alte forțe discrete. Vreau să spun mafia. Toate acele forțe care sunt la putere din punctul de vedere zonal, care își împart zonele, pe care populația nu le resimte. Pentru că acolo este o înțelegere între puterea secretă, ce este permis să facă și ce nu din punctul de vedere al mafiilor”, a mai spus Bogdan Comaroni.
Găsirea unui echilibru
De asemenea, jurnliastul a mai menționat că Trump va trebui să găsească echilibrul între toate aceste forțe.
„Va fi și ajutat ca să reprezinte un simbol global al democrației americane. Dar, în spate, va fi această luptă pe care o duce Occidentul pentru a-și impune hegemonia, încercând să păcălească partenerul”, a mai spus Bogdan Comaroni.
Modul greșit de a vedea globalismul
Scriitorul Octavian Hoandră a oferit mai apoi câteva informații legate de globalism. Acesta este de părere că s-a pus problema a modului greșit de a vedea lumea globalistă, cu tot ce presupune ea.
„Și s-a cerut în consultare populară. Și uriașa majoritate a poporului a spus nu. Această chestie nu mai poate fi dată la o parte. Este un semn că oficial, la cea mai mare democrație din lume, s-a pus problema acestei greșeli uriașe a ceea ce reprezintă neomarxismul”, a mai declarat Octavian Hoandră.
Ediția integrală a podcastului „Hai Live” cu Turcescu de joi, 7 noiembrie, poate fi vizionată aici.