De luni până vineri, evz.ro iţi propune câte un top din literatură. Completează-l cu nominalizarile tale, comentând pe site, şi poţi câştiga o carte pe zi!
Suntem în a patra saptămână de campanie şi discuţii. Ca şi până acum, îţi punem la încercare memoria şi lecturile.
În fiecare zi, de luni pana vineri, iti propunem o temă de dezbatare: “care sunt cei mai… din literatură?”. Noi începem lista cu propuneri, iar tu eşti invitat să o completezi cu alte nominalizari, comentând pe site. Cel mai norocos şi inpirat primeşte ca premiu o carte pe zi, cartea oferită de evz.ro în ziua în care ai postat comentariul.
Luni dimineaţă vor avea loc 5 trageri la sorti, câte una pentru fiecare din zilele saptamanii precedente. Dintre toate raspunsurile trimise în fiecare zi, vom extrage câte 4 (in total 20). Editorii Evz vor decide ulterior care sunt cele 5 dintre acestea sunt merită câte sa fie premiate. Câştigătorii vor fi publicaţi pe site luni dupa-amiază. Te rugăm sa menţionezi la postarea comentariului si o adresă de email validă, pentru a putea lua legatura cu tine in caz că ai fost desemnat căştigător.
Intrebarea de azi este: Care sunt cele mai frumoase titluri de carte?
> Cel mai iubit dintre pamanteni" - Marin Preda > "De veghe in lanul de secara" - J.D. Salinger > "O zi mai lunga decat veacul" - Cinghiz Aitmatov > "Intamplari in irealitatea imediata" - Max Blecher > "Frumosii nebuni ai marilor orase" - Fanus Neagu
Trimite-ne propunerile tale si poţi câştiga cartea „Prof pe drum”, oferită de editura Curtea Veche.
“Prof pe drum”, Andrei Codrescu, editura Curtea Veche
„Prof pe drum” (titlul original Road Scholar, un joc de cuvinte imposibil de tradus, o combinaţie între prestigiosul „Rhodes Scholar”, un titlu academic, şi „road scholar”, pribeag boem pe drumul descris de Jack Kerouac şi generaţia Beat), datorat lui Andrei Codrescu, scriitor şi profesor universitar american de origine română, este povestea unei călătorii iniţiatice de la Est la Vest, urmărind calea trasată de un secol de imigranţii Americii. Deoarece, potrivit autorului, „America ultimului deceniu este un loc complicat. Pantofii ne vin din Italia. Maşinile din Japonia. Patrioţii noştri vin din Germania nazistă. Imigranţii cumpără caddy-uri (Cadillacuri). Românii predau engleza americanilor. Şi banii sunt de tot rahatul”.
A fi pe drum – pe drumul lui Andrei Codrescu - înseamnă nu numai descrierea pliurilor unei Americi mai puţin cunoscute, dar şi încercarea dramatică de a-ţi demonsta că eşti încă viu şi conexat la real.
CIteste toate articolele din O carte pe zi