Cardiologii, sfaturi vitale pentru a rămâne în siguranță în timpul caniculei

Cardiologii, sfaturi vitale pentru a rămâne în siguranță în timpul caniculeiCăldură. Sursa foto: dreamstime.com

America. Asociația Americană a Inimii (AHA) sfătuiește pacienții cardiaci să își ia măsuri de precauție suplimentare în timp ce americanii se pregătesc pentru o nouă vară plină de căldură și umiditate brutale. Peste 1.200 de americani mor în fiecare an din cauza căldurii extreme, potrivit CDC.

„Decesele și bolile legate de căldură pot fi în mare parte prevenite dacă se iau măsuri de siguranță adecvate”, a declarat președintele AHA, Dr. Joseph Wu, într-un comunicat de presă. „Sugarii, adulții în vârstă și persoanele cu hipertensiune arterială, obezitate sau boli de inimă sau accident vascular cerebral ar trebui să ia măsuri de precauție suplimentare. Chiar dacă unele persoane sunt mai sensibile la căldură, temperaturile extreme pot dăuna oricui”.

Boli inima.

Cardiaci. Sursa foto. EVZ

Pacienții cardiaci pot fi mai vulnerabili: Căldura extremă poate dubla decesele cauzate de boli cardiovasculare în următoarele două decenii, potrivit unui studiu recent Circulation realizat de AHA.

Sfaturi pentru cardiaci

Pe măsură ce temperaturile cresc, ce ar trebui să facă oamenii? Wu a sfătuit pe toată lumea să ia aceste măsuri de precauție pe vreme caldă:

-Verificați ceasul: Evitați ieșirile în aer liber după masă, când soarele este cel mai puternic, crescând riscul de boli legate de căldură.

-Purtați haine ușoare, de culori deschise, din țesături respirabile precum bumbacul sau o țesătură mai nouă care respinge transpirația. Purtați o pălărie și ochelari de soare. Aplicați o cremă de protecție solară SPF 15 rezistentă la apă înainte de a începe și reaplicați-o la fiecare două ore.

Caniculă

Caniculă. Sursa foto: Graphix Made/ Pixabay

-Hidratați-vă: Beți câteva căni de apă înainte, în timpul și după efort. Evitați cofeina și alcoolul.

-Luați pauze: Găsiți umbră sau un loc răcoros, odihniți-vă, hidratați-vă și continuați.

Este esențial să știți când vă supraîncălziți în cazul în care aceste măsuri de precauție eșuează.

Simptomele epuizării cauzate de căldură:

-Dureri de cap -Piele rece, palidă, umedă -Puls rapid / slab -Amețeli, amețeli -Slăbiciune sau crampe -Greață, vărsături -Pierderea cunoștinței

Dacă vă confruntați cu aceste simptome, opriți exercițiile fizice, aplicați apă rece și rehidratați-vă. Este posibil să aveți nevoie de asistență medicală.

Urgențe medicale: atac de căldură

Aceste simptome necesită asistență medicală imediată: Sunați la 1-1-2.

-Temperatură ridicată a corpului (103°F+) -Piele roșie, fierbinte, uscată sau umedă -Puls rapid, puternic -Durere de cap, amețeli, confuzie -Greață -Pierderea cunoștinței

Este important să rămâneți activi în timpul verii și să fiți atenți la inimă.

Schimbarea orei de antrenament dimineața sau seara vă poate ajuta. În zilele în care aerul liber este prea cald, faceți exerciții într-o sală de sport sau într-un centru comunitar, potrivit medicalxpress.

Ne puteți urmări și pe Google News