Speriați de ce urmează să se întâmple după ce va fi instituită carantina în orașul lor, constănțenii au dat năvală în supermarketuri și magazine alimentare ca să se aprovizioneze cu cele necesare traiului în izolare.
Speriați de carantină, constănțenii au luat cu asalt supermaketurile după ce s-a aflat că la Constanța se va impune carantina zonală. Oamenii au dat năvală la rafturile magazinelor ca să-și facă provizii de alimente și produse de igienă. La fel ca și în primăvară, când a fost impusă starea de urgență, clienții au golit stocurile de marfă, disperați că vor fi nevoiți să stea în casă și nu vor mai putea ieși să-și facă aprovizionare.
Au avut foarte mare căutare alimentele care pot fi depozitate pentru mai multă vreme, precum făina, zahărul, orezul, mălaiul, uleiul, dar și conservele, pastele făinoase și apa. Constănțenii au golit frigiderele de carne dar și-au făcut provizii destul de mari de produse lactate, brânză, iaurt sau lapte.
De asemenea, a fost bătaie pe prosoape de hârtie, șervețele, hârtie igienică și alte produse de utilitate, precum pasta de dinți, substanțele de curățat, săpun și spirt, după cum relatează presa locală.
Constanța intră în carantină
Municipiul Constanța va intra în carantină începând de vineri seara, 20 noiembrie, ora 20.00. Decizia a fost adoptată joi, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța și a fost transmisă spre aprobare șefului DSU, Raed Arafat.
Potrivit unei comunicări transmise de Prefectura Constanța, carantinarea municipiului a fost propusă și votată în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța. Documentul a fost analizat și avizat pozitiv de Institutul Național de Sănătate Publică.
Prin hotărârea adoptată de CJSU este strict interzisă intrarea sau ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi pe alte căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene și comunale. În zona carantinată este interzisă circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor, cu excepţia în care există un motiv bine justificat.
Pentru deplasări va fi folosită declarația pe propria răspundere, legitimaţia de serviciu sau, după caz, adeverinţa eliberată de angajator.