Când banii publici sunt folosiți acolo unde trebuie și așa cum trebuie

Aceasta este o poveste ce vine din județul Alba, din apropiere de Alba Iulia, orașul Unirii Principatelor Române. Alba Iulia, în româna veche Bălgrad, este aşezat în centrul podişului ardelean într-o zonă de interferenţă a dealurilor ce coboară din Munţii Trăscăului.

În luna mai, mai exact pe 28 mai, directorul APA CTTA SA Alba Iulia, Ștefan Cornel Bardan a semnat ultimul contract din programul Proiectul POIM cu firma Construcții SA, în valoare totală de peste 615 milioane lei, bani investiții în municipiile Alba Iulia, Aiud și Blaj, în orașele Abrud, Baia de Arieș, Câmpeni, Ocna Mureș, Teiuș și Zlatna și în comunele Arieșeni, Bistra, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Gâlda de Jos, Ighiu, Lopadea Nouă, Lupșa, Mihalț, Mirăslău, Roșia Montană, Sâncel, Sântimbru, Sohodol si Unirea, din județul Alba, proiect din fonduri Publice şi Fondurilor Europene POIM infrastructura mare 2014-2020, cu o valoare totală de 114.079.588 euro.

Programul, cofinanțat din fondul de coeziune din cadrul program operațional POIM 2014-2020, încheie ultimul proiect cu succes pentru anul 2020 și reda localităților cea mai bună apă a care coboară din Munții Trascăului pentru localitățile Gâlda-Teiuș-Aiud-Ocna Mureș.

 

De altfel, compania Construcții SA, condusă de omul de afaceri Homan Adrian este cunoscută pentru calitatea lucrărilor și rapiditatea de execuție. Construcții SA are sediul în Sibiu și este printre cele mai vechi firme din România, cu capital sută la sută autohton. Ca toată economia românească, și Construcții SA a trecut printr-o perioadă foarte grea, situație generate de cunoscuta pandemie.

Cu toate acestea, Construcții SA a ieșit cu bine mai ales datorită faptului că Adrian Homan conduce cu o mână de fier interesele companiei, așa după cum reiese din informațile pe care le-am obținut chiar din interiorul Construcții SA. Altfel spus, lui Adrian Homan nu-i scapă absolut nimic, controlează totul în amănunt.

Prin semnarea contractului aferent acestui proiect major, Guvernul României a dat dovadă de consecvență și coerență în aplicarea programului de guvernare asumat, care își propune, printre altele, îmbunătățirea continuă a calității vieții românilor și atingerea unor standarde compatibile cu cele din țările Uniunii Europene.

Iată că și în județul Alba, după investițiile prin POIM, gradul de conectare și conformare va crește la 92,7 % – adică 234.148 locuitori vor beneficia în anul 2021 de apă și canalizare, iar alți 106.494 locuitori vor fi alimentați suplimentar cu apă potabilă.

Firma Construcții SA s-a implicat cu profesionalism și eficiență în construirea celor mai mari proiecte din Romania, proiecte de avengură, unele chiar ținând de siguranța națională, așa cum sunt proiectul aeroportul și baza militară de la Fetești, aeroportul Brașov, drumul DJ 677 ce leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu-Jiu și multe alte astfel de proiecte derulate în întreaga țară. Așa cum scriam și mai sus, Adrian Homan supraveghează personal toate șantierele unde operează Construcții SA.

 

România investește de mulți ani în programe menite a ajuta cetățenii din oricare dintre localitățile noastre. E drept, uneori s-au dat bani și după preferințe politice, lucru care nu trebuie să se mai întâmple. Toți suntem români și împreună trebuie să ne bucurăm de frumusețioe și oportunitățile care există în România.

Contactat telefonic Adrian Homan care administrează nu numai Construcții SA, ci și și renumita firmă Technostrade, companie care derulează numai lucrări de infrastructură, ne-a confirmat că lucrarea din Alba se află în graficul de execuție, deși execuția a fost deseori dificilă, cu destule impedimente. Dar faptele vorbesc de la sine, vorbele sunt sărace în acest caz.

Concluzia nu poate fi decât una: se pot face lucruri frumoase și de calitate când oameni sunt gospodari, au experiență administrativă și știu cum să folosească fiecare leuț.

Așadar, ar trebuie să nu uitam niciodată ce este România pentu noi și să spunem cu voce tare:

Romania, te Iubesc!